fitneshrani.com

Кафяви водорасли за отслабване

Кафяви водорасли – здраве от океана

Отслабването е цел номер едно за много хора. Със сигурност, и Вие които четете тази статия сте пазили диета, или поне сте се замисляли за излишните килца. Напоследък на пазара се появяват все нови и все повече добавки за отслабване, които обещават бързи резултати. Според нас, една такава добавка, не само трябва да спомага процеса на отслабване, но и трябва да е полезна. Сигурно малко от Вас са чували за кафявите водорасли, и за техните ценни качества.

kafevi vodorasli Кафяви водорасли за отслабване

На някои може да звучи странно, но тези водорасли  се използват като храна, най – вече  в Япония. Вие можете да ги откриете под формата  на  хранителна добавка и подправка за различни хранителни продукти. Според редица изследвания, кафявите водорасли  понижава с повече от 75% приеманите с храната мазнини. Целта на тези изследвания била, да се създаде нов вид добавка, която да намали потреблението на мазнини в дневния хранителен прием.

Защо кафявите водорасли са толкова полезни?

По време на проведените  проучвания , били изследвани повече от 60 различни вида хранителни влакнини – т.нар баластни вещества, които се намират в много растение и в кафявите водорасли. Било установено, че тези вещества  преминават през храносмилателната система на организма и почти не се преработват от нея. Тези влакнини не се усвояват, а също и не преминават в кръвообръщението, но  са източник на енергия и стимулират работата на червата.

Какво общо имат баластните вещества с отслабването? Според резултатите  на проучването, баластните вещества имат уникалната способност да намаляват усвояването на мазнините, а именно това води до намаляване на  теглото. Било установено, че от всички проучени растения, само кафявите водорасли са способни да понижат  с до 75% количеството мазнини, които храносмилателната система усвоява.

Полезните свойства на кафявите водорасли, са свързани с алгиновата киселина, която се съдържа в тях в големи количества. Тази киселина  притежава невероятната  способност да поглъща и извежда токсините от организма. Именно алгиновата киселина, която може да се извлече от кафявите водорасли, може да се използва като ефективно средство за борба с наднорменото тегло.Ето защо, кафявите водорасли са така търсени и популярни – те не само помагат на тялото да се освободи от излишните мазнини, но и го поддържат здраво.

В кафявите водорасли  се съдържа голямо количество витамин А, което спокойно може да се конкурира с това  в ябълките, сливите, вишните и портокалите. Този морски лечебен дар е и богат на  важните за нервната система витамини от група В, в количество, колкото в бирената мая. Високо е и съдържанието на витамин С: в 100 грама сухи водорасли има от 15 до 240 мг, в суровите – 30-47 мг. По съдържание на този витамин,  кафявите водорасли се доближават до  портокалите, ананаса, горските ягоди, гроздето, пресния лук, лапада.

natures bounty klb6 800x800 Кафяви водорасли за отслабване

Nature's Bounty KLB6 - кафяви водорасли и ябълков оцет за отслабване

Освен  алгиновата  киселина и безценните витамини, кафявите водорасли са особено богати на етерично масло, йод, селен, и  минерали. Водораслите са търсени още, заради способността си да  оптимизират функцията на щитовидната жлеза и да подобряват обменните процеси в организма, благодарение на високото си съдържание на йод. Кафявите водорасли подобряват цялостното здравословното състояние на организма, подпомагат поддържането на нормално тегло, прочистват всички запушвания на естествените отвори в организма.

Дори и да нямате здравословни оплаквания, можете да ги приемате за да детоксикирате тялото си.Най-често  кафявите водорасли се използват да  подсилване на мозъка и нервната система, за подпомагане функцията  на бъбреците, за регулиране на  ендокринна система, при възпалителни процеси свързани с артрит и  ревматизъм, за регулиране на метаболизма, и много други.

 

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай