fitneshrani.com

Как да отслабнем?

Правила които трябва да спазвате, ако искате да отслабнете

Много хора които искат да отслабнат, прибягват до различни диети и програми за отслабване, които намират в интернет. В зависимост от метаболизма и нивото на физическа активност всеки човек трябва да избере за себе си коя е най-подходяща.Разбира се има основни правила , които са почти винаги валидни .Първото основно правило е това , че трябва да се приема достатъчно разнообразна храна за да може да се осигурят всички необходими хранителни вещества , витамини и минерали на тялото.

fat loss Как да отслабнем?

Второто основно правило е да не пропускаме в диетата си плодовете , зеленчуците и бобовите храни.Те имат високо съдържание на сложни въглехидрати и фибри.Месото, което консумиратеНа второ място, плодове, зеленчуци, зърнени храни и бобови растения-храни с високо съдържание на сложни въглехидрати, фибри, витамини и минерали.Месото, което консумирате трябва да е с ниско съдържание на мазнини ( пилешко,риба).

Третото основно правило е поддържането на баланс между приема на калории или разхода на такива – така наречения калориен баланс.Ако вие не посещавате фитнес залата или не тичате сутрин трябва да приемате по малко калории в сравнение с активно трениращ човек.Простата сметка тук е да не приемате повече калории отколкото използвате тъй като това ще доведе до показване на килограми.

Спазването на тези основни стъпки съвсем не означава, че трябва да забравите за любимите си храни.Когато човек има изграден здравословен режим и се храни качествено няма нищо лошо от време на време да хапне примерно хамбургер или дюнер.Разбира се това трябва да се сведе до минимум и такива вредни храни да не се консумират всеки ден.

Здравословният хранителен режим не трябва да означава консумирането на храни, които не са ви вкусни и ги ядете с нежелание.Все пак храната трябва да ви доставя удоволствие , не само да е здравословна.

Насоки  за изграждане на здравословна диета

1. Фибрите

Винаги включвайте в менюто си храни с високо съдържание на фибри – тук влизат плодове , бобени храни , зеленчуци.Те съдържат въглехидрати , които са полезни за тялото.Те осигуряват голяма част от нуждите на организма ни от витамини , минерали и фитохимикали.

2. Плодовете и зеленчуците

Уверете се, че сте включили в диета ви зелени, оранжеви и жълти плодове и зеленчуци.В тази графа влизат броколи, моркови, пъпеш и цитрусови плодове. Последните изследвания показват, че на тези храни може да помогне за предпазване от развитие на някои видове рак и други заболявания тъй като те съдържат различни антиоксиданти. Освен това от тях не ви става тежко на стомаха.

3. Захарта

Ограничете консумацията на сладки храни, рафинирани зърнени храни като бял хляб, както и солени храни снек. Захар, No.1 добавка, се добавя към широк спектър от храни. Захарта е изключително вредна за хората , които искат да свалят килограми. Много сладки храни са също с високо съдържание на мазнини, така че те са калориини бомби.

4. Мазнините

Ограничаване на животински мазнини. Те са богати на наситени мазнини, който повишава нивата на холестерола в кръвта и има и други неблагоприятни последици за здравето. Избирайте постни меса, без кожа домашни птици, както и обезмаслени или нискомаслени или обезмаслени млечни продукти.

5. Разнообразието

Яжте разнообразни храни.Всички диети  трябва да включват разнообразни храни. Не се опитвайте да попълните Вашите хранителни изисквания, като хапвате същите храни след ден. Широк асортимент от храни помага да се гарантира, че вие ще получите всички необходими хранителни вещества. В допълнение, това ще ограничи излагането на пестициди или токсични вещества, които могат да присъстват в една определена храна.

6. Алкохолът

Ако пиете алкохол, правете го в умерени количества. Това е едно питие дневно за жените, две на ден за мъжете.  Прекомерна консумация на алкохол води до различни здравословни проблеми. И алкохолните напитки могат да добавят много калории към вашата диета, без да доставя хранителни вещества.

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай