fitneshrani.com

Л-карнитин – метаболитното ракетно гориво

Защо тренирате? Дали е заради надпреварата, изгарянето, изваяната физика, която не остава незабелязана дори от напълно непознатите, когато носите раздърпани дрехи? Тъй като причините са често незначително, наградите са принципно неизмерими. И няма разлика дали сте паурлифтър, бодибилдър и просто фитнес маняк. В крайна сметка Вие сте атлет със страст към това, което правите. И както съдбата би се разпоредила, атлетите споделят едно общо и обезсърчаващо препятствие.

Освен, ако не сте новак за този начин на живот, Вие най-вероятно сте научили нещо за Вашето тяло. Как то реагира на стрес, когато преминавате всякакви граници, колко течност Ви трябва, за да успеете да издържите на високо-интензивната сесия и така нататък.

l carnitine metabolic rocket fuel 2 Л карнитин – метаболитното ракетно гориво

Това, което много атлети не осъзнават е, че тези убийствени тренировъчни сесии изискват огромна хранителна подкрепа. Дните, в които просто се тъпчехме с масово разпространените на пазара мултивитамини свършиха. За наш късмет хранителната наука ни е благословила със здравословни добавки, създадени, за да отговорят на безкрайните нужди на съвременния хардкор атлет. Л-карнитинът е сред най-добрите примери за това.

Л-Карнитин може да закупите от най-добрият магазин, тук http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/izgaryane-na-maznini/l-karnitin-izgaryane-na-maznini/

Открит през 1905 от двама руски изследователя, Л-карнитинът се счита от мнозина за един от най-ефективните начини да увеличите издръжливостта си, да изгорите мазнини  и да намалите времето за възстановяване след тренировка.

В резултат на това, тази подобна на аминокиселина субстанция е станала основна добавка за издръжливост при атлетите, бодибилдърите и е разпространена сред съвестните спрямо своето здраве хора по цял свят.

Ето как работи:

Дълбоко във всяка клетка има едни микроскопични елементи наречени митохондрии. Цялостната функция на Л-карнитинът е да транспортира мастните киселини от храната (включително и сатурираните и трудно за изгаряне такива) към митохондриите. От тук те се превръщат в енергия, която може да бъде използвана незабавно. Не е нужно да наемате учен, който да Ви обясни, че това е много важно за издръжливостта на атлетите. Всяко движение, което правите е благодарение на този процес и без адекватни количества L-карнитин Вашата система става уязвима към мускулен срив, умора и забавяне. Като контраст, един шокиращо добър резерв от L-карнитин Ви позволява да превърнете съхранената мазнина в незаменима енергия. Това ултимално ще Ви позволи да тренирате по-усърдно и по-дълго, без нервозни усещания, причинени от стимуланти и кофеин.

Ползите не спират в края на сесията. От откриването му, повече от 18 000 публикувани проучвания са изследвали ползата от L-карнитин. В резултат на това той се превърна в един от най-изследваните хранителни добавки.

Най-съществените  проучвания са свързани със способността му да подобрява паметта и умствените способности, да лекува травми, свързани със спорта, да подпомага сърдечно-съдовата система, да стимулира мъжката плодовитост и да насърчава здравата кожа. Още по-интересното е, че повече от 300 проучвания се провеждат всяка година, тъй като технологията продължава да се развива.

   Какво да гледаме при избора на L-Carnitine?

Както е при всяка добавка, така и тук винаги трябва да се четат етикетите с изключително внимание. Потърсете думите “произведено от” и да се не купувайте продукти на които пипе „произведено за”.  Производителите трябва да предоставят доказателства за строг контрол на качеството и са обект на внезапни проверки и затова гледат много сериозно на качеството на техните продукти.
Когато търсите L-карнитин, не забравяйте да изберете този продукт, на който ясно пише “L” карнитин. Освен това има и D-карнитин, но повечето търговци на дребно дори не се запасяват с него. Ще имате избор от таблетки, капсули и течност. Всяка от тях е ефективна, но се освобождава в организма Ви по различен начин.

Как се приема?

L-карнитин трябва да се приема преди физическа активност и се абсорбира от тялото много бързо. Ако сте на път към фитнес залата, то течност или капсули са най-доброто за Вас. По времето, когато започнете да тренирате на L-карнитинът в системата Ви ще Ви се моли да му дадете нещо да направи. Атлетите, трениращи за издръжливост и високо ефективните спортисти могат да се възползват най-добре от L-карнитин под форма на таблетки, тъй като те са известни с по-бавното си освобождаване.
Започнете с 500 мг на празен стомах. Това е напълно безопасна доза, която може да помогне на организма да се адаптира към присъствието му.
От там, не се колебайте да коригирате тази доза нагоре, както намерите за добре. Въпреки, че изискванията се различават от човек на човек, няма да има нужда повече от 1000-1500 мг за сесия.

Странични ефекти

L-карнитин е определен като много сигурен, когато се приема, както е посочено. Но както винаги, бъдете внимателни, когато приемате добавки и обърнете внимание на признаците, които тялото Ви дава. Ако нещо изглежда не както трябва, веднага преустановете употребата на L-карнитин и се консултирайте с Вашия лекар.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай