fitneshrani.com

Малинови кетони за отслабване

Научете какво казват най-новите изследвания за малинови кетони, съединения, които показват ефект за  подпомагане изгарянето на мазнините, при изследвания върху животни.

Какво е малинови кетони?

Малинов кетон е ароматно съединение в малини и други плодове. Може да се произведе и по синтетичен път в лаборатория.

Защо малинови кетони се посочват като средство за отслабване?

Учените по-рано доказаха, че пикантните съединения с подобни химически структури, като капсаицин и синефрин,  имат липолитични дейности – причиняване на разграждане на мазнините – при плъхове, хранени с диета с високо съдържание на мазнини и в мастните клетки ин витро.

malinov keton 1024x682 Малинови кетони за отслабване

Какво са правили учените в лабораторията?

В един експеримент, за да се тества ефекта върху затлъстяването, мишки са хранени с богата на мазнини диета плюс малинови кетони за около 10 седмици. Други опити са извършвани ин витро (в епруветки, петриеви панички и т.н.).

Какво повече научиха учените за мастните клетки?

Изследователите отбелязват, че в сравнение с контролната група, малиновите кетони намаляват количеството на мазнините в черния дроб и висцерална мастна (коремни мазнини) тъкан при мишките. Кетоните също така значително увеличили норепинефрин-индуцирана липолизата (разграждането на мазнините) при някои плъхове в мастните клетки.

Подобно на горните тестове, в опитите  ин витро с малинов кетон също е установено, че показват по-голямо количество на разграждане на мастните клетки сравнено с контролната група.
Какво научават учените за връзката между малинови кетони и адипонектин?

Адипонектин е протеин, който се използва от организма за регулиране обмяната на веществата. Високите нива на адипонектин се свързва с по-малко мастни депа. Учените изследвали ефектите на малиновите кетони ин витро мастните клетки и се наблюдавали по-висока секреция на адипонектин,  в сравнение с контролите.

Какво е заключението на учените?

Учените стигат до заключението, че малинови кетони предпазват от затлъстяване и подобряват мастната инфилтрация на черния дроб в някои животински модели. Въпреки че точният механизъм не е напълно изяснен, тези ефекти се обясняват с  действието на малиновият кетон в промяна на липидния метаболизъм, или по-специално за повишаване на норадреналин, предизвикано от липолизата в белите адипоцити (мастните клетки).

Учените предполагат, че малинови кетони стимулират енергийния метаболизъм чрез механизъм, подобен на този на капсаицин. Капсаицинът е съединение, което се намира в люти чушки и е също полезно за отслабването при хора.

malinovi ketoni Малинови кетони за отслабване

Кликнете на снимката за да купите малинови кетони на ТОП цена!

В друго проучване, ефектът на малиновите кетони върху  енергийния метаболизъм е била разгледан чрез измерване на метаболитни маркери в кафявата мастна тъкан, специален вид мазнина, която генерира топлина в процес, наречен термогенеза. Тези резултати показват, че малинови кетони активират термогенезата на  кафявата мастна тъкан  и подобряват енергийния метаболизъм. Във всички  случай,  са необходими по-подробни изследвания, за да се определи механизма на малиновите кетони.

Raspberry ketones от FitnesHrani.com

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай