fitneshrani.com

Пробиотици – ползите за здравето от пробиотици

Вашето тяло е пълна с бактерии и микроорганизми. А баланса на тези бактерии и микроорганизми е важен за цялостното ви здраве и благополучие.Чревния баланс е нарушен, когато приемате антибиотици или при болестотворни микроорганизми, които си проправят път в системата ви. По естествен начин за възстановяване на баланса е използването на пробиотични продукти. За да се насладите на пълната полза от пробиотици, е най-добре да се съответства на щама или щамовете, които се препоръчват за лечение на вашето конкретно състояние.

probiotici Пробиотици   ползите за здравето от пробиотици

Какво е пробиотици?

Пробиотиците са добрите бактерии, които помагат да се поддържа здравето на дебелото черво. Тези бактерии естествено се срещат в червата и са на разположение в хранителни добавки и храни, включително кисело мляко, ферментирало мляко, някои сокове и соеви напитки.
Според Националния център за допълнителна и алтернативна медицина, пробиотични бактерии идват от две групи: Lactobacillus или Bifidobacterium.
Групите обхващат различните видове и щамове. Различните щамове произвеждат различни ефекти и може да третират едно условие ефективно, а друго не

Изследвания върху пробиотици

Националният център за комплементарна и алтернативна медицина показва, че доказателства подкрепят употребата на пробиотици за диария, причинена от ротавирус, за пикочни или женски полови инфекции, синдром на дразнимото черво, за да се намали повторната поява на рак на пикочния мехур, за да се съкрати продължителността на инфекциите, за предотвратяване и управление на екземи.

Съвпадение на пробиотичните щамове със условията

Силно е препоръчително да се приемат пробиотици, които съответстват на Вашето състояние или симптоми. Когато щама, който използвате отговаря на Вашето състояние се увеличава ефикасността на лечението. Въз основа на признати употреби се препоръчват следните пробиотични щамове:

Ако имате стомашно разстройство и диария, докато се използват антибиотици, потърсете продукти, съдържащи S. cerevisiae boulardii, Lactobacillus rhamnosus GG и Bacillus coagulans, GBI-30. За уринални и вагинални инфекции, търсете продукти, съдържащи L. rhamnosus GR-1 и L. reuteri RC-14. За да засилите имунитета си, потърсете продукти, съдържащи L. casei DN-114 001, L. rhamnosus GG и Л. ацидофилус NCFM, “. Когато страдате от синдром на дразнимото черво, търсете продукти, съдържащи Bifidobacterium infantis 35624 и L. plantarum DSM9843, те ще облекчат симптомите и регулират здравето на дебелото черво.

При екземи търсете продукти съдържащи L. rhamnosus HN001 или L. rhamnosus GG, те ще бъде най-ефективни.

Имунната система

Докато не се родим, червата ни не съдържа микроорганизми. Навсякъде около нас сме заобиколени от добрите и лошите бактерии, които стимулират и формират имунната ви система. Ако сте постоянно добавяме от добрите бактерии за нашата диета, помагаме на тялото да намали броя на лошите микроби в червата, което води до по-добро здраве и по-силна имунна система.

Хранителни добавки с пробиотици

На пазара освен пробиотици под формата на хранителни добавки, вече има и протеин с пробиотици за по-добро храносмилане и здрава имунна система.

now gr 8 Пробиотици   ползите за здравето от пробиотици

Кликнете на снимката за пробиотици на марката NOW

myofusion probiotic Пробиотици   ползите за здравето от пробиотици

Кликнете на снимката за Myofusion Probiotic Series

Съображенията

Имайте предвид, че щамовете и дозировката им са от значение. Консултирайте се с лекар или вещо лице, преди да използвате пробиотици.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай