fitneshrani.com

5те най-известни бодибилдинг лъжи или митове

Както с всяко нещо, което правим в живота, има много „разбирачи”, които ви предоставят грешна информация. Нещо което е още по-лошо, повечето „разбирачи” ги гледате по телевизията в разни реклами. Колко пъти сте виждали телевизионни реклами, които ви казват как еди кой си уред или хапче може да ви накара да отслабнете за 7 дни – ясно е, че това е една голяма мазна лъжа.

myth busted 5те най известни бодибилдинг лъжи или митове

Ето някои от най-интересните бодибилдинг лъжи, които чуваме толкова често:

Правенето на стотици коремни преси всеки ден, ще ви даде мечтана коремна преса и слаба физика
Това е най-известната лъжа, като разбира се, че ще заякнат коремните ви мускули  те ще станат по-силни, но в процеса на тренирането им по грешен начин, можете да контузите врата си и бъдете сигурни, че няма да отслабнете нито килограм от коремните преси. Тогава каква е ползата в правене на стотици коремни преси, когато няма да видите резултат от всичко това?

Истинският начин да се губят мазнини около коремната област е да се ядат по-малко калории, отколкото тялото ви се нуждае. Ако се вгледате внимателно в телевизионните реклами за разни магически добавки, вие винаги ще видите скритите думи “Продукта е ефективен с добре балансирана диета” , като тези думи се крият в долната част на екрана – и това е истината.

Правене на голям брой повторения по време на тренировка с тежести ще направи вашите мускули по-твърди и ще им придаде хубава форма

Единственият начин наистина да изградите мускули е да стимулирате мускулите си, принуждавайки ги да растат. Можете да направите това, като правите максимум 4-6 повторения с много тежки килограми. Правенето на много голям брой повторения (12-15) няма да направят мускулите ви твърди или „нацепени”. Хората се заблуждават относно това, защото те чувстват „горенето” или напомпването. Усещането за парене е резултат от млечната киселина в мускулите и можете да получите същия ефект, когато стискате стрес топка през целия ден. Чувството за напомпване се усеща само защото мускулите ви се пълнят с кръв, но това не спомага така силно за изграждане на мускулите.

Отново единственият начин да намалите мазнините около мускула и да го оформите  е да се ядат по-малко калории. Така че, за да получите твърди и офромени мускули, изграждайте мускулите си чрез използване на големи тежести и се хранете правилно и след това само ще видите резултатите.

Ако спрете да тренирате, мускулите ви ще се превърнат в мазнини

bodybuilding lies 5те най известни бодибилдинг лъжи или митове

Това е нещо, което най-често се чува от устата на тези, които не харесват бодибилдинга, страхуват се от фитнеса или са твърде мързеливи. Когато им кажете, че искате да тренирате бодибилдинг, това  което излиза от устата им е – “Моят дядо е тренирал навремето и сега той е просто подвижна топка лой ” Това не може да бъде по-далеч от истината, защото мускулите е напълно различна тъкан от мазнините. Можете да натрупате мазнини  като ядете прекалено много, а когато спрете да тренирате, мускулите ви ще започнат да се свиват – те не могат да се превърнат в мазнини, това е невъзможно.

Мускулите ви ще растат, само ако тренирате всеки ден

За съжаление толкова много хора вярват на тази лъжа. Виждам толкова много хора в залата, които работят в продължение на часове, само за да работят върху всяка мускулна група. Разбира се, че те ще натрупат мускули, но това ще им отнеме много дълго време. Най-бързият начин за изграждане на мускули е да тренирате само една мускулна група на седмица и не тренирайте по-дълго от 45 минути на ден. Това е доказано научно. Вашите мускули се нуждаят от възстановяване; те нарастват с изцелението на разкъсаната от тренировките тъкан, като я правят по-голяма и плътна. Когато няма достатъчна почивка, мускула няма да се възстанови и няма да има растеж.

Не забравяйте – за да получите масивна сила и размери – всяка мускулна група трябва да си почива поне една седмица.
Тези със страхотна физика и масивни мускули знаят всичко за културизма и фитнеса

Повечето хора вярват, че културистите трябва да знаят всичко за бодилдинга, щом изглеждат така добре. Това не винаги е истина. Много от тях са благословени с добри гени и те сами по себе си не могат да ви кажат как са постигнали този страхотен ефект. Много от тях дори използват стероиди и то съзнателно, като по този начин се уврежда здравето им.

Истината е, че няма значение колко сте големи, винаги има някой, който знае повече от вас. Най-често човекът, който знае много за фитнеса, храненето и тренировките изглежда по същият начин, както и вие.

Един съвет от мен – тренирайте правилно, яжте правилно, почивайте правилно, приемайте протеин, витамини и креатин и тогава вашите резултати няма да закъснеят!

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай