fitneshrani.com

7 съвета за мускулна маса и сила

animalpak11 300x156 7 съвета за мускулна маса и сила

мускулна маса и сила

1.Яжте като мечки

Единственият начин, за да се движат до върха на хранителната верига е да се яде като за последно. С други думи, да получиш мускулни, трябва да останеш в състояние на енергиен излишък. Яжте всичко, което не е във вреда. Уверете се, че приемате най-малко 3 или 4 грама протеин за всеки килограм телесна маса и най-малко 4-5 грама въглехидрати. Яжте мазнини качествени като тези в лененото масло, зехтин и натуралното фъстъчено масло. И накрая, откажете се от извън сезонното кардио, тъй като това само ще повиши калориините изисквания на тялото.

2.Оповавайте се на основните упражнения

Те се считат за класика причината е ,че те са се утвърдили с течение на времето. Основните упражнения са създали повече шампиони, отколкото можете да си представите. Става дума за лежанката, за клековете и мъртвата тяга. Те трябва да бъдат част от своя арсенал. Към тези три големи, можете да добавите вашите основни и индивидуални упражнения.

3.Бъдете твърди като скала , когато опира до тренировките

Да, да, да… ако желаете растеж трябват интензивни и постоянни тренировки. Това е така, но не забравяйте да тренирате усилено с висок интензитет. За да се ‘’взривят’’ мускулите, вие трябва да ги унищожите в залата. Можете да тренирате с тежести по-тежки от тези,които можете да вдигате обичайно, но ако се пренебрегне правилната форма на мускулите вие ще пропуснете целта,а именно мускулите, който се опитвате стре-сирате. Основно правило е да се тренират максимално на 60-80% от вашите главни мускулни групи. Или натрупайте повече тежести където можете да направите 6-10 повторения на серия с пълна интензивност.

4.Качвайте не само от вдигане на тежести

animalpak11b 7 съвета за мускулна маса и сила

тренирайте тежко!

Може би най-пренебрегван аспект на културизма е почивката. Тренирането в залата смазва мускулите. Сънят е онова време, когато тялото ви възстановява изтощената мускулатура. Без достатъчно сън, никога няма да растат като искате. Така че не забравяйте да се спите достатъчно през нощта. Ще разберете това, от което тялото ви се нуждае сами. Като за началот си изключете алармите и изхвърлете будилника. Когато се събудите от самосебе си, вие сте спали достатъчно.

5.Не претренирайте

Претренирането може да Ви върне месеци, дори години назад. По отно-шение на частите на тялото, придържайте се към тренирането на всяка част само веднъж седмично. Като сънят, трябва да се уверете, че давате на своя мускул много почивка между всяка тренировка. По отношение на групите има 12 серии за всяка част. Отново изберете няколко основни упражнения, около три или четири за всяка част и правете по 3-4 серии за всяка. Вероятно си мислите това ще бъде лесно, но повярвайте ми, ако го направите серийте правилно ще усетите стабилна болка. И ако не сте ги правили правилно няма да усещате никаква болка. И накрая, не прекар-вайте повече от 90 минути на тренировката. Малко повече и рискувате да претренирате

6.Почивайте вкъщи,а не в залата

Никога не трябва почивката да е за повече от две минути между сериите. В 90-120 секунди сте дали достатъчно време на мускулите да си поемат дъх и да натоварите следващата група с максимална интензивност. Отпо-чивате ли повече от две минути рискувате да загубите напомпването на мускулите. След загубата на ритъма , губите и смисъл от тренировката.

7.Съвместимост и вариране на упражненията

Съвместимост означава трениране, когато се предполага, че не измисляте глупави оправдания, за да гледате телевизия или да ходите по баровете. Повече от всеки друг спорт, бодибилдингът изисква сериозна ангажи-раност и отдаденост. Ако не можете да устоите на натоварването, по-добре се откажете. Така че, когато е ден за трениране на краката, правите крака и точка по въпроса! Приемете тренировките си като истински мъж. Въпреки че трябва да бъдете последователни, когато става въпрос за трениране, вие също трябва да помислите за разнообразяване на тренировъчния си режим , когато е в застой.Разместете реда на упражненията си, промяна на захвата тук и там, намалете няколко серии за промяна. Човешкото тяло е силно адаптивно, така че трябва да го стресирате.

Ако искате да закупите правилните и работещи хранителни добавки  за сила и мускулна маса,  потърсете ме в скайп – fitneshrani

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай