fitneshrani.com

Бодибилдингът и загубата на коса: факти и измислици

Има много оспорвани проучвания, които показват връзката между прекомерния културизъм и загубата на коса. Те твърдят, че работата над тялото Ви намалява Вашия обема на коса. След много изследвания фактите и фикцията са открити. Ето истините и митовете относно културизма и загубата на коса:

bald man gym main Бодибилдингът и загубата на коса: факти и измислици

Причини за възникване на загубата на коса при културистите:

Основната причина за загуба на коса са високите нива на DHT. DHT е продуктът на тестостерона. Колкото повече тестостерон имате, толкова са по-високи нивата Ви на DHT. Културистите, които се опитат да увеличат тестостерона чрез прием на добавки и инжекции, са с високо ниво на DHT. С увеличаването на тестостерона нивата на DHT също се увеличават и причиняват изтъняване на косата и оплешивяване.

Тези, които само приемат добавки не са изложени на голям риск. Увеличаването на DHT от увеличението на тестостерон не е в достатъчно високи нива, за да причини оплешивяване. Въпреки това, тези, които ще загубят своята коса генетично могат да открият, че те я губят по-бързо, защото нивата на DHT се увеличават. Така че дори и да спечелите мускулна маса, Вие може да загубите косата, която обичате.

Много теории са разпространени чрез фитнес масите, според които културизмът причинява плешивост. Това не е вярно. Простите естествени тренировки, без никакви добавки, стероиди или инжекции няма да доведат до плешивост. Тези истории в голямата си част са създадени от културисти, които са били прекалили с тестостерона и не са искали никой да знае.

Как да се забави оплешивяването:

Ако се забележи, че косата изтънява, но не искате да се откажете от диетата Ви с добавки, има няколко неща, които можете да направите, за да се забавите изтъняването. Чрез добавяне към Вашата диета и след няколко промени в ежедневието си Вие може да продължите да изграждате мускули, без да жертвате Вашата коса. Ето няколко начини да забавите загубата на коса:

Правилна грижа за косата:

Толкова много пъти не успяваме да поддържаме правилно косата си – ние сме мъже. Ако се грижите правилно за Вашата коса, ще я задържите на главата си. Опитайте да използвате продукти за коса, които имат по-малко химикали. Прекомерното миене с химикали ще премахне естествените масла на косата и ще причини голяма вреда. Не решете грубо с гребен или четка косата, тъй като това може да увреди космите.

Диета:

Точно както тялото Ви се нуждае от здравословна диета, за да расте, така се Вашата коса се нуждае от същото. Вие вероятно вече сте на високо протеинова добавка, така че бъдете внимателни да не прекалите с нея. Косата Ви се нуждае от протеин, за да расте, но високите му нива може да я повредят. Витамините, минералите, и добрите мазнини също са важни за растежа на косата. Бъдете сигурни, че давате на Вашето тяло и коса всички хранителни вещества, необходими за запазването им здрави.

Избягвайте тестостерон:

Това може да изглежда като противоречие с целите Ви, но високите нива на тестостерон ще накарат косата Ви да пада. Използвайте добавки, които няма да предизвикат прекалено много щети като мускулите Ви ще използват голяма част от допълнителния тестостерон, но инжекциите и стероидите ще навредят на Вашата коса да не говорим за Вашето здраве. Ако най-популярните странични ефекти на стероидите не са достатъчни, за да Ви държат далеч от тях, тогава може би косопадът ще го направи. Направете на тялото и косата Ви услуга и не използвайте стероиди.

Избягвайте стреса:

Тренирането е голямо облекчаване на стреса, а по-малко стрес означава повече коса. Ако откриете, че имате високи нива на стрес, отделете известно време, за да се отпуснете. Стресът предизвиква косопад, но ако се намали стреса можете да възвърнете загубата на коса. Медитацията и релаксът са от ключово значение за намаляване на стреса.

Независимо дали искате да мислите, че бодибилдингът причинява косопад или искате да вярвате, че съществуват външни фактори, има начини да намалите щетите. Можете да имате най-доброто от двата свята, като работите за Вашето тяло и  поддържате главата Ви с коса. Дръжте тялото си във форма и избягвайте всякакви опасни решения, които ще повлияят на Вашето здраве и коса.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай