fitneshrani.com

Естроген – малката сестра на тестостерона

Малката сестра на тестостерона (естроген) е по-важна, отколкото повечето учени са мислили в интензивно търсене на най-добрата мускулатура, добро здраве и енергия, всичко това в нашата чудесна сложна система от хормонални взаимовръзки. Научи защо!

Въпреки всичката заслужена глъч над тестостерона и хормона на растежа, тези дни, може да повишите вашата енергия, чистата мускулна маса, сексуалната енергия и да намалите телесните мазнини с помощта на комбинация от упражнения, здравословна храна и много специфични природни билки. И за мъжете, ключът за поддържане на стройна физика, без забележимите телесни мазнини по талията , не зависи просто от вашето ниво на тестостерон в кръвта, но от естрогена също.

article new ehow images a04 rt vk causes low creatinine levels  800x800 Естроген – малката сестра на тестостерона

Новите афродизиаци – яйчни жълтъци или Виагра?

Вярвате или не, вашите сексуални и адреналин хормони имат общ произход и могат да бъдат направени директно от холестерол. Но, вие не трябва да ядете 12 яйчни жълтъци на ден (или да използвате Viagra), за да бъдете Дон Жуан. Вместо това, дори и без да ядете храни с холестерол, вие винаги ще имате достатъчно за производството на хормони в тялото ви. В действителност, тялото ви се нуждае само от малко количество на холестерола, за да направи „мастър“ хормона – прегненолон.

Прегненолон може да бъде катализиран от многобройни други хормони на тялото. Но какво да кажем за естроген? Производството на хормони може да се разглежда като една взаимосвързана пирамида с около 40 различни видове естроген метаболити. Много ендокринолози твърдят, че някои от излишните естрогени като естрадиол и 16-хидроксиестрон, може потенциално да повишат риска за рак на гърдата, на шийката на матката, и простатата. Те също са замесени в затлъстяването. Твърде много от някои естрогените може да предизвика промени в настроението, изтъняване на космите и при двата пола.

И мъжете и жените може да имат нежелани нива на излишните метаболити на естроген.  Има над 40 естроген метаболити, защото те в крайна сметка са насочени пътеки и хидроксиестрадиола в крайна сметка се превръща в хидроксиестрон, достатъчно е просто да се измери хидроксиестрона. Този „добър и лош“ естроген може да се измерва в урината, а също така и в слюнката.

Всеки хормон има някаква принадлежност и при това има позитивен ефект върху тялото. Еволюцията не е глупава, но когато някои ексцесии се появят, негативни ефекти могат да се появят. Мъжете, особено тези с генетично предразположение, трябва да държат тези естроген метаболити под наблюдение , ако искат да направят всичко възможно, за да се избегне плешивостта, рака на простатата и затлъстяването, свързани с високи естрогени (особено естрадиол и 16-алфа-хидроксиестрон).

Разбира се, културисти са знаели за нуждата от управление на естрогена в продължение на години. Но това, което те не са осъзнали, е, че не се нуждаят от синтетични наркотици, за да го постигнат!

 Добрите храни, добър секс, Добавките се борят с „лошият“ естроген

Много мъже и жени имат дисбаланс на естроген и тестостерон и на специфични естрогени в кръвта, както и мастни тъкани. Твърде много от специфичните естрогени в кръвта и тъканите причиняват увеличение на мазнините, бавна загуба на мускулна маса и намаляване, както на сексуалната активност и влечението.

Някои жени могат да имат твърде много от грешния вид естроген, зарадо изкуствена подмяна на синтетичен хормон и след като са били на богата на мазнини диета с ниско съдържание на протеин. Мъже от всички възрасти с по-голяма физически и емоционален / психически стрес, както и специално по-възрастните мъже, страдат от намаляване на тестостерон и високи нива на естроген. Високия естроген може действително да намали ползите от тестостерон.

muscle 17klrnc 17klrng Естроген – малката сестра на тестостерона

Алкохолът винаги прави нещата по-лоши като подтиска способността ви да изчистите естрогена от кръвния поток, действайки като депресант на централна система, а също и намалява цинка. А храната? Е, дори грейпфрут може да инхибира способността на черния дроб да разгражда естроген. Броколи и карфиол могат да смекчат някои ефекти на някои естрогени. Соевите продукти могат да помогнат на черния дроб да метаболизира / отделя излишния естроген.

Открити в соята изофлавони (като генистеин), блокират някои рецепторни места, където естроген се свързва към клетките. Ефектът е да се предотврати образуването на естроген в тялото ви. Екстракта от кожа от червено грозде (ресвератрол) подобрява системата Р450 в черния дроб и ефективно премахва излишния естроген. Зеленчуци, богати на витамин С като чушки и плодове намаляват ароматаза редуктаза, главният ензим, отговорен за конвертиране на андростендион и тестостерон в естроген. Съществуват и специализирани хранителни добавки – естроген блокери, които успешно намаляват естрогена.

Di-Indolin е вещество, което се смята, че е активно кръстоцветно вещество (броколи, карфиол, алабаш) , което се смята, че насърчава метаболизма на естрогена. Di-Indolin помага да се увеличи с 75%  ”добриte” 2 хидрокси естрогени, които имат афинитет към свързване на кръвни протеини (SHBG). Ефектът от това е да останат по-високи нивата на свободния тестостерон.

Diindolylmethane също драстично намалява “лошия” естроген 16-хидроксиестрон с 50%. Този продукт е за спортисти и културисти или мъже, приемащи тестостерон, които се интересуват от възможно най-добрия контрол на естроген, за да се получи максимално чисто и силно тяло.

Минералът цинк инхибира ензима ароматаза, който превръща тестостерона в излишния естроген. Някои мъже, които не са месоядци и имат намалено сексуалното желание, могат възстановят нормалните нива на тестостерон с цинков глюконат, взет на 50 мг, два пъти дневно.

Всеки минерал има специфичен ефект и работи в баланс. Манганов глюконат трябва да се взема с цинк (тропически плодове като манго и ананас). Съвсем наскоро отново, цинкът е доказано, че  намалява  развитието на простудни заболявания, ако се приемат при първите признаци. От друга страна, твърде много цинк може да понижи нивата на добрия холестерол. Това не е желателно. Затова винаги трябва да се препоръчва тестване на урината или слюнката.

Мастните клетки са заредени с ароматаза, съхранявайки големи количества естроген. Колкото по-висок е процентът на мазнините в тялото, толкова повече естроген може да произвежда и по-дебели ще бъдете, ако не можете да контролирате вашата диета и хранителни добавки за ползване и упражняване за да се намали производствотото на естроген. Като намалявате телесните мазнини, преобразуването на естроген ще бъде намалено и симптоми, като мъжка менопауза и женски болести свързани с висок естроген ще бъдат значително забавени.

weight muscle gain Естроген – малката сестра на тестостерона

Всъщност ще бъде много по-лесно да отслабнете с правилния хормонален баланс, правилното хранене, добавки и упражнения. Рибата е с високо съдържание на L-допа и помага за освобождаването на допамин и повишава нивата на тестостерон. Някои форми на тлъстата риба са с високо съдържание на омега благоприятното риба за добро здравето на сърцето. Трябва да се яде само малки количества мазна риба, тъй като дори рибата може да има нежелани ефекти върху холестерола и коронарното кръвообращение.

Някои изследвания предполагат, че про-хормона андростендион, може да повиши преходно нивата на тестостерон. Тези повишени нива може да доведат до леко повишение в силата, мускулния размер и издръжливостта с течение на времето. Въпреки това, докато няколко проучвания са показали, че орално приемане на 300 мг. на андростендиона може да повиши нивата на тестостерон, много повече от DHEA, други изследвания предполагат, че преобразуването на андростендион може да катализира обратимо и да увеличи естроген съединенията.

Ако използвате андростендион, тя трябва да бъде взиман 30 минути преди тренировка, и не повече от 2-3 пъти седмично. Също така, ако сте човек на, който има високо производство на тестостерон, това може също да доведе до отскок на естрогена и образуването на мастна тъкан в гърдите при мъжете. Това разбира се, е голям проблем при потребителите на по-мощни анаболни стероиди.

Тестостерон, естроген, прогестерон и мелатонин са циклични, могат да се увеличават или намаляват през деня, нощта и през месеца. Тестване на слюнката за свободен тестостерон може да се извърши с три проби, една сутрин, следобед и късно вечер. Нивото на тестостерон при мъжа е обикновено най-висока сутрин. Нивата се променят на всеки 3 минути.

Дехидроепиандростерон сулфат е много стабилен, с много малка промяна в нивата от ден на ден. Само един тест на слюнка за DHEA може да ви каже, ако нивата са под идеални. Добавянето на DHEA може да конвертира в  необходимия тестостерон при жените, тъй като тялото се нуждае от него, но мъжете обикновено не получават много превръщане на DHEA в тестостерон. Всъщност, мъжете са склонни да получат повече естроген от DHEA, ако те използват прекалено много (над 50 мг на DHEA на ден). Билки като Avena Sativa, мак могат да възстановят напълно свободния и общ тестостерон до нормалните нива в много случаи.

По време на менопаузата жените обикновено приемат малки количества на естроген и прогестерон, ако е необходимо, но също така започваме да препоръчваме и малко количество тестостерон, защото той попълва запасите от енергия, либидо, костите и имунната сила, точно както го прави при мъжете.

Добри болерки за нивата на естрадиола са фитоестрогенни добавки и храни (тофу, соево мляко). Това може да помогне на мъже и жени, за да намалят проблемите, причинени от твърде много естроген. Също така, като отслабвате и намалявате  мазнините в диетата си, нивата на лошия естроген ще намалеят. Тялото ви ще има по-малко мазнини, което ще намали създаването на лошия естроген. Най-добре е да се вземат добавки от естествени стероидни хормони (тестостерон, прогестерон, естроген, прегненолон, DHEA) сутринта.

melatonin Естроген – малката сестра на тестостерона

Кликнете на снимката за да купите качествен Мелатонин

 Растежен хормон – Тироиден хормон- Мелатонинът

Пептидни хормони като мелатонин и хормон на растежа обикновено са обратното на тестостерона в това, че те са най-високи през нощта и най-ниски през деня. Най-добре е да се вземат пептидни хормони като мелатонин през нощта. Трябва да имитирате това, което прави тялото ви, което е скок или освобождаване на растежен хормон в ранна сутрин, следобед и късно през нощта. Хормона на щитовидната жлеза (тироиден) също има отскок през нощта в един млад, здрав човек.

Взимайте мелатонинът само през нощта. Мелатонинът трябва да падне на сутринта и да се увеличи през нощта. Ако мелатонин е твърде високо през деня може да ви накара да сте уморени, гроги и сънливи. Дневната светлина ще спомогне за по-нисък мелатонин. Ако мелатонин е твърде висок, трябва да стоите флуоресцентни светлини или на открито.

Упражнение намалява мелатонина и това може да бъде още една причина да се упражнявате сутрин, за увеличаване на енергията и бодростта. Ако тренирате вечерта, може да се наложи да си вземете спрей сублингвално допълнение на мелатонин (1 мг). Един милиграм (мг) е това, което тялото естествено ще произвежда всяка вечер, ако сте в оптимално здраве.

Някои храни, съдържащи мелатонин, като ориз, джинджифил, домати и царевица също може да ви помогне да спите по-добре.

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай