fitneshrani.com

Стевия – естествен подсладител на добра цена

Stevia RebaudianaСтевия  е  храст, разпространен в Парагвай, в Южна Америка.

Какво прави Стевия?
И какви научни изследвания дават показания в подкрепа на това?

Стевия се използва широко като подсладител, вместо  искуствени подсладители като аспартам. Тя е била използвана в продължение на хиляди години и днес често се използва от диабетици и хора с хипергликемия, поради способността  да регулира нивата на кръвната захар.
stevia 1 Стевия – естествен подсладител на добра цена
Стевия също е в състояние да изпълнява редица други полезни задачи. Например, е доказано, че Стевия може да повиши настроението и увеличаване на енергийните нива и пъргавината на ума. Нещо повече, тя също  спира растежа на бактериите и киселините в устната кухина, които са отговорни за възпаление на венците.

Поради почти нулата калории, Стевия е изключително полезна за културисти, атлети  или затлъстели хора, които се опитват да губят телесни мазнини. Стевия  помага  за  намаляване на апетита  и потискане на апетита, без да се налага да се прибягва до продукти, които съдържат стимуланти.

Козметичната индустрия също работи  и  използва  Стевия в много от наличните продукти за грижа за кожата. Доказано е, че   намалява на кожни дефекти, когато се прилага локално. Стевия също облекчава стомашен дискомфорт.

 Който има нужда от Стевия?
И какви са някои от симптомите на дефицит?

Хора, които могат да изполват  Стевия включват: диабетици,  хора с наднормено тегло, такива в напреднала възраст, деца и спортисти.

Хора , страдащи от хипертония, също могат да се възползват от използването на Стевия. Доказано е, че в случаите на високо кръвно налягане Стевия, има способността да действа като  регулатор  по този начин помага за по-ниска  хипертония.

Има ли някакви странични ефекти?

Стевия може да се  консумира  в формата на таблетка или течна стевия. Много хора се радват на чаша чай овкусен със Стевия. Тя е напълно нетоксично вещество.

 

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай