fitneshrani.com

Всичко за стафидите, което не знаем

Всеки е опитвал тези дребни малки, с приятен вкус плодове. Тези малки, привидни на външен вид като малки камъчета, са сушени плодове, които съдържат много фибри и антиоксиданти. Стафидите са здравословна храна, която може да бъде добавена към , зърнени храни и салати. Само 1/2 чаша от тези сладки сушени гроздови зрънца, може да бъде идеален заместител на порция плодове.

stafidi 1 Всичко за стафидите, което не знаем

Важни витамини и минерали

Една малка купичка стафиди осигурява витамини, като Витамин Ц, К и Б-6. Стафидите също са източник на калций, желязо, магнезий, фосфор, мед и манган. Вие също така получавате и 322 мг калий, съдържащ се в един средно голям пакет стафиди. Калият помага за регулирането баланса на течности и минерали в тялото, което допринася за здрава мускулна функция, кръвното налягане и добро храносмилане.

Макронутриенти и калории

Oт един малък пакет стафиди, вие получавате 129 калории с никаква мазнина или холестерол. Стафидите съдържат 34 г въглехидрати, така необходими за нашата енергия. Фибрите, съдържащи се в стафидите помагат на храносмилането и здравето на дебелото черво. Фибрите също могат за понижаването на холестерола, здравето и сърцето.

stafidi2 Всичко за стафидите, което не знаем

Други ползи

Стафидите са източник на флавоноиди и фенолни антиоксиданти, които помагат за намаляване въздействието на свободните радикали върху стареене на организма и развитието на болестите. Стафидите са един от най-добрите източници на минерала бор, който поддържа здравето на костите и предотвратява артрита. Съединениетео в стафидите е известено като фруктани, пробиотик. Пробиотиците подпомагат здравето на храносмилателната система, чрез помагане на растежа на здравословните бактерии в дебелото черво.

Съображенията

Златни стафиди съдържат сулфити, които помагат за предпазване от потъмняване и аромат на промени по време на сушенето. При някои хора, сулфити може да предизвикат алергична реакция.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай