fitneshrani.com

Здрави като скала – пет лесни за следване съвета

Много често, хората стигат до момент в живота си, в който се замислят дали водят здравословен и пълноценен живот. В повечето случаи, въпросът “ живея ли здравословно?“, започва да се задава след като вече здравето е поразклатено. Замислете се над това още днес и направете най – доброто за своето здраве. Може би много от Вас си  спомнят  съветите давани от родителите, когато сте били малки.  Майките и бащите се опитват да научат децата си кое е правилно и кое не, а това се отнася най-вече за предпазването от различните фактори, водещи до заболявания. Може би се чудите, дали има някакви универсални, неписани закони, които могат да Ви осигурят крепко здраве и дълголетие? В тази статия ще Ви запознаем с пет от тези лесни правила.

zdrave Здрави като скала   пет лесни за следване съвета

Спазвайте  здравословна балансирана диета

  С пари могат да се купят нов автомобил, луксозна къща или дизайнерски дрехи, но не можем да си купим ново тяло. Затова трябва да се грижим за него, то е безценно. Консумацията на естествени здравословни храни като зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и т.н. е от съществено значение за предпазване от болестите. Вредните навици като пушенето на тютюневи изделия, консумация на алкохол и използването на продукти за бързо хранене, които изобилстват от наситени мазнини, захар и холестерол може да се окажат пагубни за организма.

Започнете  здравословния си живот с редовни тренировки

 Постоянните упражнения за задължителни както за децата, така и за младежите и за възрастните. Мускулите трябва да са в добра кондиция. Изберете спорт, който най-много ви допада. В днешното натоварено ежедневие повечето от родителите нямат много време, което да прекарват с децата си и затова малчуганите прекарват повече време пред монитора на компютъра, отколкото на спортната площадка. Направете всичко възможно да запишете децата си да тренират футбол, колоездене, плуване и други спортове, а вие самите им давайте своят добър пример за това.

Наслаждавайте се на всеки ден  от  живота си

  Удобството е по-важно от модата. Тези, които не робуват на тенденциите са много по-щастливи. Не е нужно да измъчвате тялото си с тесни и впити дрехи, само защото това лято те са на мода. Всеки човек си има собствено виждане и не трябва да се води по това, което някой моден дизайнер целящ продажбата на своите продукти казва, че е модерно този сезон. Социалните контакти са много важни, не пренебрегвайте срещите с близки и приятели, това ще направи живота ви много по-интересен.

Никога не отлагайте посещение при доктор

  Редовните медицински прегледи и бързото приемане на лекарствени средства при усещане на атака от страна на вируси и други ще ви предпази от по-големи усложнения на ситуацията. Тялото почти винаги показва симптоми и признаци, когато нещо в него се обърка. Пренебрегването на тези знаци може да се направи само от някой, който е напълно безотговорен. Все пак не е нужно и да се изпада в паника и да се губи надежда. Просто спокойно отидете при личният си лекар и заедно вземете решение за стъпките, които ще ви помогнат по-бързо да се възстановите.

Намалете стреса, като спазвате някои правила

 Научете техниките за релаксация на тялото и ума. Получаването на достатъчно сън е важно за здравето. Правете всичко, което обичате и така няма да се чувствате напрегнати и изморени. Избягвате да поемате повече отговорности, от колкото можете да реално да се справите. Усъвършенствайте дихателните техники, като чрез дълбокото дишане ще можете да успокоите ума си в трудни моменти.

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай