fitneshrani.com

6 причини да използвате азотни бустери

Тренираш усърдно всеки ден, потиш се над железата, вдигаш летвата всяка седмица, храниш се според диетата си, гледаш да си във форма, отдаваш заслужената почивка на тялото си, за да може то да се възстанови до граница, дори по-висока от предишната.

Но има ли начин да преминеш още едно ниво по-нагоре в развитието си? След като вече не си начинаещ знаеш какво се прави във фитнеса и познаваш тялото си много добре, е време да погледнеш към онези средства, които ще ти помогнат да постигнеш още допълнителни резултати.

Едно от тези средства е азотният оксид. Нека да видим какво представлява той и как може да ви помогне.

1. Повишена скорост на възстановяване

Първият начин, по който азотният оксид може да ти помогне, се отнася за онези дни, в които правиш невероятно натоварена тренировка, но на другия ден просто нямаш силите да направиш отново такава, на по-следващият също и така, докато се възстановиш.
Това, което азотният оксид прави е да подпомага снабдяването с кръв към тъканите като предразполага гладките мускули да се отпуснат, като тогава се увеличава достъпа на кислород до работещите мускули.
След като един от главните фактори за бързо възстановяване е снабдяването на мускулната тъкан с достатъчно нутриенти, то притока на кръв към тях е от особено голяма важност.
Когато се възстановявате напълно между тренировките, вие можете да повторите онази страхотна сесия и днес, и утре. Това означава по-чести и интензивни тренировки, което означава по-бързи резултати, естествено. Запомнете, че ако тренирате без да сте се възстановили напълно, е вероятно да претренирате или това да доведе до ниски резултати. Ако искате по-бързи резултати, замислете се над този въпрос.

Multiply Your Muscles 6 причини да използвате азотни бустери

Напомпай мускулите с азотен бустер

2. Намалени нива на умора

Ако се уморявате прекалено бързо по време на тренировка – замислете се относно азотният оксид.
По време на упражнение (и на тренировка, като цяло) кислорода в тялото ви намалява. Когато той достигне ниски нива, нивата на млечна киселина в мускулите ви се покачва, което води до умора. Често може да доведе до край на тренировката. При изпълнение на упражнение, в което изпълнявате повечко повторения (над 8) рискът от натрупване на млечна киселина е още по-голям.
Но ако можете да изпращате повече кислород към мускулните тъкани, млечната киселина няма да се произвежда толкова бързо от тялото, следователно и нивата на умора ще се покачват по-бавно. Което е супер, нали? smile 6 причини да използвате азотни бустери Това прави азотният оксид!

3. По-висока издръжливост

Ако тренираш даден спорт, за който е нужна голяма издръжливост (лека атлетика, плуване), азотният оксид може и на теб да помогне. По принцип този суплемент се смята за нужен на тежкоатлетите, но това е заблуда. Както споменах горе, азотният оксид спомага за по-доброто насищане на кръвта с кислород, който кислород се пренася от там в мускулните тъкани, което означава по-висока издръжливост и по-ниски нива на умора.
Следователно, издръжливоста ви ще е по-висока и ще се уморявате по-бавно.

 

4. Повишаване на енергията

Друга полза от азотният оксид е, че по време на тренировка, той стабилизира телесната температура.
Когато тренираме интензивно, темепратурата на тялото ни се повишава, а самото тяло се опитва да запази една балансирана температура, за да не прегрее. За балансиране на температурата тялото ни използва енергия. Тази енергия, която използваме за упражненията. Когато притокът на кръв е подобрен, повишаването на телесната температура става много по-бавно, следвателно много по-малко енергия заминава за балансирането и. Което означава повече енергия за тренировката.

5. Повишено използване на глюкоза

Азотният оксид е полезен и за всички, които искат да смъкнат килограми. Проучване, направено от Американският Ендокриноложки Журнал, върху предшественика на азотния оксид – L-аргинина и влиянието му върху глюкозата в метаболизма по време на тренировка, показва, че изследваните хора, които са суплементирали с L-аргинин, по време на тренировка произвеждат и абсорбират по-бързо и повече глюкоза. Което означава, че повече глюкоза отива в мускулите им.
Така доста от трениращите днес, могат да използват азотният оксид за да се възползват на максимум от глюкозата в тялото си, като градивна за мускулите и гориво за горене на мазнини.

6. Повишено напомпване

Последната в този списък полза от азотният оксид е повишеното мускулно напомпване след тренировка.
Кой не обича чувството на стегнати и напомепни мускули веднага след тренировка за ръце? Понеже виновник за това напомпване е главно кръвта, която влиза в мускулните тъкани, то подобреното кръвно снабдяване чрез азотен оксид води до повече кръв там. А едни здраво напомпани мускули са страхотен мотиватор за да продължите с тренировките си и да гоните по-добри резултати, нали? smile 6 причини да използвате азотни бустери

Www.fitneshrani.com препоръчва:

PreSurge

PreSurge Unleashed

SteelEdge

N.O. Xplode

А вие използвате ли езотни буустъри? Споделете опита си в коментарите!

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

4 коментара

  1. Спорт /

    Добър релеф си вкарал брат :ninja:

  2. Александър Маринов /

    Благодаря, но в момента не изглеждам така, както на аватара. :)

Коментирай