fitneshrani.com

Аргинин – повече от напомпване

Какво е Аргинин и откъде идва?

Аргинин е незаменима аминокиселина. Той е градивен елемент на протеина, който извършва  много  физиологични функции. Аргинин е известен предшественик на азотният окис [NO2].

Аргининът е аминокиселина, която  тялото не може да  набави естествено. Затова е важно да се консумират храни, които са богати на  аргинин.
arginin 3 Аргинин – повече от напомпване
Аргининът е открит във висока концентрация  в ядки и семена като фъстъци и бадеми. Той също може да бъде намерен в шоколада и стафидите. Аргинин подобрява способността на тялото ни да  усвои  други диетични хранителни вещества.

Какво прави Аргининът?
Аргининът е необходим за изпълнението на много физиологични процеси. Тези физиологични процеси включват секрецията на хормона, който представлява увеличение  на продукцията на растежния хормон и отстраняване на токсични отпадъчни продукти от организма и имунната система.

Напоследък, хранителните  добавки, съдържащи аргинин, са станали популярни поради азотния  оксис  на Аргинин, производството и   способността му за продухване на свободните радикали, както и способността му да сигнализира  мускулните клетки. Също така премахва  лошия холестерол, както и подобрява  метаболизма на мазнините. Аргининът помага да се регулират нивата на сол в организма.

Кой има нужда от Аргинин и какви са някои от симптомите на дефицит?

 

Хора , страдащи от различни наранявания могат да се възползват от допълнителен аргинин, тъй като  нуждата  за аргинин се увеличава по време на телесна повреда. Хора, страдащи от еректилна дисфункция или сексуална дисфункция могат да се възползват от използването на аргинин, поради неговите съдоразширяващи свойства. В случаите на еректилна дисфункция или лоша циркулация на крайниците, аргининът  действа като  увеличава диаметъра на кръвоносните съдове, като по този начин се  повишава притока на кръв.

Аргининът  може да стимулира имунната система, като по този начин позволява на атлетите  да тренират по-усилено и да се избегнат пагубните последици на леки заболявания, свързани с претрениране.

Поради способността на аргинина да увеличи нивата на хормона на растежа, способността му  да насърчава  окисляването  на липиди и не на последно място способността му да  намаляването на  артериалната плака, всичко това го прави изключително важна добавка за всеки спортуващ.

Колко трябва да се приема? Има ли някакви странични ефекти?

Вземете малка доза за една седмица, обърнете внимание на ползите и нежеланите лекарствени реакции, както и увеличаване на дозата, докато ползите са максимални  и страничните ефекти са сведени до минимум..

Много протеини на прах на пазара са обогатени с аминокиселини, включително и аргинин. С оглед на това,  обърнете внимание колко аргинин съдържат те. Ако не се чувствате комфортно, след описаната по-горе процедура, винаги е най-добре да се следват указанията, каито  са предписани  на етикета на продуктите.

От къде мога да си набавя Аргинин?

Има много различни марки, които произвеждат и предлагат  Аргинин. Може да си набавите желаният продукт от най-добрият магазин за хранителни добавки – Фитнес Храни.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай