fitneshrani.com

Босвелия – при проблеми със ставите

Босвелия – всичко за нея

 

Какво е Босвелия и откъде идва ?

Boswellia serrata е древен сок  от дърво, което се отглежда в Западен и Централен Китай. Тя има дълга история  в своята  употреба, и сокът на това чудодейно  дърво се съхранява  и се използва за лечение на редица общи заболявания.

bosvelia Босвелия   при проблеми със ставите

Какво прави Босвелия и какви научни изследвания дават доказателства в подкрепа на това?

Boswellia serrata е била използвана в продължение на хиляди години като лекарство от индийската  медицинска система за лечение на различни общи медицински заболявания, вариращи от болки в ставите до  разстроен стомах. Научните изследвания на екстракт от Босвелия са малко, но съществуващите изследвания показват, че Босвелия  има положителни ефекти върху цялото  тяло.

Активната съставка в Босвелия е Киселината от Босвелия, за която е доказано, че има противовъзпалителен ефект.

Босвелия оказва противовъзпалителен ефект, като предотвратява разрушаването на съединителната тъкан, както и  увеличаване на притока на кръв към съвместните  тъкани. В едно проучване, Босвелия  е показала по-добри резултати от лекарства с рецепта към намаляване на възпалението на остеоартрози и  ревматичен  артрит. Също така се конкурира по-добре от аспирин, парацетамол и други нестероидни противовъзпалителни лекарства в намаляване на общата болка на тялото.

Босвелия е богат източник на Гугулстерони и е често срещана съставка  в повечето продукти, използвани за отслабване. Гугулстероните стимулират щитовидната жлеза, което води до метаболитна регулация, което представлява увеличение в щитовидната ефективност, повишаване  горенето на калории и евентуално загуба на тегло.

Нововъзникващите научни изследвания показват, че екстракта от Босвелия е ефективен при  предотваратяване на рак на  черния дроб.

 

Кой има нужда от Босвелия и какви са някои от симптомите на дефицит?

Босвелия не е основна хранителна съставка и няма дневни изисквания за прием. Няма симптоми на дефицит. Всеки може да се възползва  от Босвелия .

Как трябва да се приема Босвелия? Има ли някакви странични ефекти?

Няма данни за нежелано взаимодействие между Екстракта от Босвелия и киселината от Босвелия с лекарства.

Нежелани реакции могат да включват диария и  гадене.

Консултирайте се с лекар преди да използвате каквито и да било хранителни добавки.

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай