fitneshrani.com

Добавки за мускулна маса за хардгейнъри

Увеличете ефективността на работата си във фитнес залата, като си вземете следните 5 добавки за хардгейнъри.

Да бъдеш хардгейнър може да бъде наистина отчайващо. Упоритата работа в залата и на масата за ядене понякога може да изглежда, че ще отнеме цяла вечност за да се отплати. Макар че има много статии, които говорят за подходящи тренировки и хранене за хардгейнъри, темата за правилни добавки се засяга рядко.

hardgainersupps Добавки за мускулна маса за хардгейнъри

Тази статия ще направи точно това. Вие ще бъдете снабдени с 5 добавки, които ще разширят вашите усилия за изграждането на мускулите ви и ще стъпите на пистата за бързи печалби. Уверете се, че ползвате тези добавки и заедно с интензивните тренировки и солидната диета ще увеличите резултатите си.

Добавка № 1 – Суроватъчен протеин

Суроватъчния протеин е ненадминат в способността си да предоставя бързо действащ протеин, който се абсорбира лесно и се използва от мускулите ви. Суроватъчния протеин е с най-високо качество на протеин на пазара. Суроватъчния протеин е богат източник на аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА).

Суроватъчен протеин е единият от 2 вида протеин, който идва от млякото (другият е казеинов протеин). Той е направен по време на процеса на превръщане на краве млякото в сирене. Когато млякото се превръща в сирене, суроватъчния протеин е страничен продукт.

Разковничето на диетата при всеки хардгейнър е честите хранения с протеин. Суроватъчният протеин трябва да се взема най-малко след тренировка и преди първото ядене сутринта. През това време тялото е жадно за суровини, в това число белтъчини и аминокиселини.

Добавка № 2 – Въглехидрати

Въглехидратите са основен източник на гориво за тялото. Имате нужда от въглехидрати, за да запазите енергийните си запаси високи за интензивни тренировки. Въглехидратните добавки попадат в три основни категории, прости въглехидрати, сложни въглехидрати и восъчна царевична скорбяла.

Восъчната царевица е модифицирана скорбяла, много уникален комплекс от въглехидрати, който може да се абсорбира много бързо. Като имаме предвид, че протеините подпомагат възстановяването на мускулите, восъчната царевична скорбяла е проектирана за зареждане с гориво и попълване на запасите от гликоген. Восъчната царевична скорбяла, може да се използва преди, по време или след тренировка.

pdoptimum glycomaize Добавки за мускулна маса за хардгейнъри

Кликнете на снимката за да купите качествени въглехидрати

Хардгейнърите особено трябва да се съсредоточат върху храненето преди, по време и след тренировката. Приемането на восъчна царевица по време на тренировка дава тласък на енергийните запаси, което води до по-ефективни тренировъчни сесии. Восъчната царевица след тренировка помага за бързо възстановяване на енергийните запаси и подпомага за по-бързата доставка на протеин и други хранителни вещества.

Добавка № 3 – Аминокиселини

Аминокиселините са градивните елементи на протеин, без тях човешкото тяло не може да образува мускулна тъкан. Аминокиселините помагат за възстановяването, ремонта на мускулната тъкан и образуването на нова мускулна тъкан. Аминокиселините с разклонена верига (ВСАА) са сред най-полезните и ефективни добавки за спортното хранене. Най-важните са незаменимите аминокиселини, като левцин, изолевцин и валин.
Една от най-важните аминокиселини е глутамин. Глутаминът е най-богатата амино киселина в организма. Това е горивото за мозъка и имунната система. L-глутамина играе ключова роля в протеиновия метаболизъм и използването им помага за ускоряването на възстановяването и също така намалява мускулния разпад(катаболизъм). Тренирането изчерпва запасите от глутамин в организма, и за това добавките от глутамин помагат за възстановяването на тези нива за оптимална работа.

aminocore Добавки за мускулна маса за хардгейнъри

Кликнете на снимката за да купите Aminocore BCAA

Продукти като Aminocore BCAA, IntrAbolic ускоряват възстановяването и намаляват катаболизма на мускулите по време на интензивни, продължителни тренировки. Добавки с аминокиселини също е доказано, че подобряват силата и увеличават мускулната маса.

Добавка № 4 – Креатин

Креатинът е цар на добавките за изграждане на мускулите. Той е ценово ефективен и има доказан опит. Креатин монохидрат е една от най-изучаваните добавки на планетата, и е доказано, че води до драматично нарастване на мускулната маса и сила.

saturn creatine Добавки за мускулна маса за хардгейнъри

Кликнете на снимката за качествен креатин

Креатинът, също е научно доказано, че увеличава енергията. Използването на креатин ви дава повече мигновена енергия (да избутате тези последни няколко повторения в залата), действа като буфер за млечна киселината, увеличава обема на мускулите (потребители съобщават печалби от по 3кг за 2 седмици) и усилват синтеза на протеини.

Ако сте хардгейнър и търсите най-добрия резултат за малко пари, креатина трябва да е на първо място в списъка ви.

Добавка № 5 – Есенциални(незаменими) мастни киселини (ЕМК)

Незаменимите мастни киселини, играят жизненоважна роля в загубата на мазнини, в растежа на мускулите, възстановяването и здравето като цяло. Те често се пренебрегват при избора на хранителни добавки, но тези мазнини могат да помогнат да ви помогнат да постигнете целите си по-бързо, без значение какви са те.

В датско проучване, изследователите са открили, че ЕМК, предприети в правилната дозировка могат да повишат издръжливостта с 40 – 60%, подобряват мускулната маса (анаболен), позволяват по-често трениране без симптоми на претрениране, увеличават скоростта на възстановяване от изтощение и от тренировъчните сесии, както и подобряват съня.

Често пренебрегвани, незаменимите мастни киселини са едни от най-ефективните добавки на пазара. Нито един хардгейнър не трябва да бъде без тях.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай