fitneshrani.com

GABA – успокоение на нерви и тревожност

GABA (гама-аминомаслена киселина) е небелтъчнa аминокиселина, която функционира като невротрансмитер (химично вещество, което улеснява комуникацията между невроните). GABA се произвежда от глутамат и е инхибиторен невротрансмитер. В действителност, това е основният инхибиторен невротрансмитер в мозъка. Тъй като GABA е естествено разпространена, лесно синтезира физиологично-важното съединение и е под формата на добавка. GABA чай е много популярен в Азия.

novini gaba 03x GABA   успокоение на нерви и тревожност

Защо GABA е толкова популярен ?

Служи за намаляване на тревожността и насърчаване на чувство на спокойствие. Билкарите често препоръчват GABA като алтернатива на успокоителни медикаменти, т.к. дава един вид естествено успокоително. Ефектите на GABA са леки и не причиняват седация. GABA се използва също и за по- спокоен сън.

В допълнение към използването му за подобряване на релаксацията и съня, допълнително GABA може също така да увеличи освобождаването на растежния хормон (GH). Ето защо често е включена в различни формули, предназначени за насърчаване на природните секреция на хормона на растежа.

GABA е на разположение под формата на таблетки, капсули и в прахообразна форма). Капсулите могат да се отварят и да се смесват с течност, за да ги направи по-лесни за приемане. Сублингвални таблетки на GABA (таблетки, които се поставят под езика, за да се разтворят ) също са на разположение за употреба.

GABA най-добре се абсорбира и е по-ефективна, когато се приема между храненията. Тя трябва да се съхранява далеч от топлина и влага в хладно и сухо място.

now gaba GABA   успокоение на нерви и тревожност

Кликнете на снимката за да купите NOW GABA

Възможно е за GABA да породи значителна сънливост, ако се приема с успокоителни, включително кодеин и други наркотични болкоуспокоителни, така че те трябва да се приема с изключителна предпазливост.

GABA е безопасен продукт в препоръчителните дози. При високи дози, GABA може да изостри много симптоми на тревожност и безсъние,поради тази причина се съветва да не се превишават дозите.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай