fitneshrani.com

Глюкозамин и вдигането на тежести

Вдигането на тежести (фитнес) е доста интензивен спорт, който може да окаже влияние върху мускулите, костите и ставите. Въпреки, че вдигането на тежести може да помогне за предотвратяване на нараняванията чрез изграждане на сила, но ако ставите и костите все още не са напълно развити, то може да доведе до трайни увреждания. Поради тази причина, използването на добавки като глюкозамин може да бъде от полза.

glucosamine 1 Глюкозамин и вдигането на тежести

Предимства на вдигането на тежести

Въпреки че вдигането на тежести крие потенциални рискове, като например мускулни растежения, спортът предлага много ползи за здравето. Вдигането на тежести може да ви помогне да получите мускулна маса и сила, губят се мазнини, намалява се умората и се подобрява здравината на костите. Вдигането на тежести също може да имат естетически предимства, тъй като помага за подобряване на структурата на тялото.

Глюкозамин

Глюкозаминът е естествено срещан в хрущялите и поддържа здравината на хрущялната структура. Глюкозамин често се използва за лечение на остеоартроза, а като добавка това вещество може да подсили хрущяла и да стимулира производството на структурните компоненти на хрущяла.

Глюкозамин и силата

Изследвания показват, че глюкозамин може да допринесе с ползи, които са специфични за щангистите. Глюкозаминоваите добавки спират разграждането на хрущяла при силовите атлети

now foods glucosamine sulfate  Глюкозамин и вдигането на тежести

Кликнете на снимката за да купите Глюкозамин на марката NOW

Глюкозамин и Хондроитин

Въпреки, че глюкозамин и хондроитин са често използвани в комбинация за лечение на ставни проблеми като остеоартрит, доказателства предполагат, че могат да подпомогнат усилията ви при вдигане на тежести по-ефективно дори и само при използване на глюкозамин. Изследване установи, че глюкозаминът е по-ефективен за намаляване на болката от колкото комбинацията от глюкозамин и хондроитин.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай