fitneshrani.com

Хлорела за подобряване на цялостното здраве

Какво  представлява Хлорела?

 Сигурно сте чували за водораслите….не онези досадните, които се увиват около краката Ви докато се къпете в морето, а за водораслите, които се смятат за супер храна. Точно такова водорасло, с ценни лечебни качества е  Хлорела /Chlorella vulgaris/ . Тя е зелено сладководно водорасло, което се развива в условия на много слънце, чиста природа и вода в изобилие. От години Хлорелата е обект на многобройни научни изследвания като едно от най-ефективните природни лечебни средства, най-вече за детоксикация от тежки метали.

chlorella Хлорела за подобряване на цялостното здраве

Хлорела се отличава   с най-високата концентрация на хлорофил, откривана досега в един организъм. Ако не знаете, хлорохилът е едно много важно вещество, което е природния аналог на хемоглобине. Хлорофилът спомага за пречистващото действие на това водорасло, както и за неговия антираков и кръвотворен ефект. Количеството на съдържащата се целулоза в хлорелата позволява привличането и свързването на отровни вещества като олово, живак, кадмий, инсектициди и пестициди. Проучванията показват ,че хлореолата действа като антиоксидант и има анти-туморни свойства.

Хлорелата е  също изключително богата  на витамин А, бета каротин, витамин В12, желязо, аминокиселини. Освен тях, водораслото съдържа и ценни антиоксиданти,  всички витамини от групата В, витамин С, природен йод, калций, цинк, микроелементи, ненаситени мастни киселини.Хлорелата е богат източник на протеини ,мазнини , въглехидрати , фибри , хлорофил , витамини и минерали и не случайно на пазара има много хранителни добавки с нея.  Освен за хранителна добавка ,хлорелата се използва и като билков лек за различни заболявания. Хранителните добавки с хлорела, могат значително да подобрят вашето здравословно състояние! Сега ще разберете за какво точно може да Ви помогнат те.

Лечебни качества на хлорелата

За хлорелата се смята ,че има лечебна сила да  намалява  проблемите ,които са причинени от радиация и ултравиолетови лъчи. Установено е ,че хлорелата ефективно се бори с тежките метали в организма. Дори химически токсини могат да бъдат отстранени с помощта на хлорела. Съдържанието на хлорофил в хлорелата съдейства за премахването  на лош дъх. Хлорелата оказва  оздравяващо и заздравяващо действие  върху кръвта и сърдечно съдовата система като цяло.Последните проучвания потвърждават ,че хлорелата насърчава  доброто психично  здраве и намалява астматичните пристъпи.Освен по-горе изброените полезни свойства ,хлорелата може да бъде полезна и при много други заболявания ,както и да забавят процеса на стареене.Важно е да се знае ,че хлорелата не трябва да се приема по време на бременност и от хора с чувствителност към йод.

chlorela now Хлорела за подобряване на цялостното здраве

Кликнете на снимката за да купите Хлорела

Хлорелата съдържа някои специфични  полизахариди, като естествения антибиотик хлорелан. Това я прави нещо като природен антибиотик. Хлорелата спомага за подобряването на функционирането на имунната система. Допринася за синтезирането на интерферон, чиято роля е определяща за антибактериалното и антивирусно действие на Хлорелата. Подобрява храносмилането, усвояването и отделянето, понижава кръвното налягане и нивото на лошия холестерол. Благодарение на съдържащия се в състава й “Растежен фактор”, Хлорелата е мощен съюзник в борбата с туморни заболявания, както и при възстановяване след операции, при наличието на язви, гастрити, хемороиди.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай