fitneshrani.com

Храни, които са естествени диуретици

Често солените храни може да ви накарат да се чувствате подпухнали от задържане на вода. Храните с естествени диуретични свойства, може да помогнат при отделяне излишната вода от организма. Тези храни помагат на тялото да се поддържа баланса на електролити, като натрий и калий.

Тези естествени храни диуретици не са предназначени за замяна на предписание на лекарски продукти.

diuretici Храни, които са естествени диуретици

Функция на храните диуретици

Диуретичните храни действат, като стимулират бъбреците да увеличат пречистването и отстраняване на водата от тялото чрез уриниране. Понякога това е химично съединение, в храната, като аспарагин в аспержите, който стимулира бъбреците. Тялото естествено се стреми да поддържа нормално съотношението натрий-калий в кръвта.

Примерни храни

Храни, известни със своите диуретични свойства са: аспержи, цвекло, целина, копър, зелен чай, овес, крес и диня. Забележете също, че водата сама по себе си е естествен диуретик, тя насърчава оптимално бъбречната функция.

Богати на калий храни

Здравото тяло се стреми да поддържа баланс на електролитите натрий и калий в кръвтал Когато има излишък на натрий в организма, тялото запазва водата като прилага усилие да разреди концентрацията на натрий, за да бъде с равномерна натрива концентрация. Приемането на храни с високо съдържание на калий – като цитрусови плодове, пъпеши и банани – повишават калиевите съединения в кръвта, така че тялото вече няма да се нуждае от допълнително количество вода за поддържане на баланса.

Билкови източници

Екстракт от глог се приема като най-силния диуретик. Винаги, когато имате възможност приемайте билки.Учените са установили, че зрънце глог с листа и екстракт, помагат на пациенти с ранен стадий на сърдечна недостатъчност. Винаги трябва да обсъдите билковите добавки с Вашия лекар.

water out Храни, които са естествени диуретици

Кликнете на снимката за Water Out - силен билков диуретик

Предупредителни храни

Бъдете внимателни с кофеина и алкохола. И двете имат диуретичен ефект върху тялото.Твърде много кофеин, обаче, може да предизвика странични ефекти върху нервната система, като тревожност или сърцебиене. Свръхконсумацията на алкохол може да доведе до обезводняване на организма.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласувания, средно: 4,33 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай