fitneshrani.com

Хранителни добавки за мускулна маса

Натрупването на мускулна маса е главната цел на посещаващите фитнес залите. Това е и най – често дискутираната тема сред бодибилдърите. Най – честите съвети които ще получите са, да тренирате упорито, да приемате много калории, и да почивате за възстановяване. Но повярвайте, това съвсем не е достатъчно! Защото идва един момент, в който следването на тези правила не помага. Всеки бодибилдър, гледащ сериозно на качването на мускулна маса, трябва да приема някои основни хранителни добавки за тази цел. И не, нямаме предвид стероиди или хормони. В тази статия ще Ви запознаем с основните хранителни добавки за качване на мускулна маса.

dobavki za muskulna masa Хранителни добавки за мускулна маса

Видове хранителни добавки за мускулна маса

Протеинови добавки

 Научно доказано е, че тези от бодибилдърите, които приемат хранителни добавки под формата на протеини, качват мускулна маса много по – бързо. Протеина е най – глъвната сред  всички добавки. Ако имате само една добавка в шкафчето си това трябва да е протеин. Протеинът се състои от  аминокиселини, които пък от своя страна  са градивните частици на мускилите. На практика, това означава че без приема на протеин е невъзможно да изградите  мускули. Човек трява да приема по 2 грама протеин на всеки килограм телесно тегло всеки ден. Ако вие тежите 75 килограма, всеки ден трябва да приемате 150 грама протеин.  Има няколко форми на протеин:Суроватъчен, Соев, Яйчен иКазеин. Кой е най-добрият от тях не може да се каже със сигурност, пък и всеки от Вас има различни нужди. Смята се, че това може би е суроватъчния протеин, но пак казваме, това зависи от вашите цели.

Суроватъчният протеин осигурява на тялото Ви голям количества белтъчини, а също и с жизнено важни минерали като калции и магнезий и други минерали. Независимо дали сте в период на покачване на мускулна маса или пък желаете да  топите  мазнини, приемането на
суроватъчен протеин значително улеснява и ускорява  и двата процеса. Суроватъчния протеин е най – добре да се приема  след тренировка, защото точно в този момент  тялото Ви има голяма нужда от протеин, а суроватката се усвоява доста бързо(около 30 мин.)Казеинът е друг вид протеин, който  се усвоява бавно(2 до 7 часа), поради което  е добре да го приемате  преди лягане. Така мускулите Ви ще са захранени и през нощта.

Креатин

 Креатинът е много ефикасен при покачването на чиста мускулна маса. Той има важната роля да повишава  нивата на АТФ(основният енергиен източник в тялтото). Така Вие ще имате достатъчно енергия за по – дълги и интензивни тренировки. Креатинът се е доказал като една от най-ефективните добавки за покачване на мускулна маса. Съществуват много форми на креатин, като креатин малат, креатин цитрат, креатин монохидрат и по-новите креатин глюконат и натриев креатин фосфат, които също като протеините  се избират според конкретните цели.

Гейнъри

Гейнърите са хранителни добавки за  бързо покачване на мускулна маса. Формулата на гейнърите обикновено е високовъглехидратна, но включва и разнообразно  протеиново съдържание. Гейнърите имат антикатаболен ефект. При катаболизма се разрушава
мускула и, което разбира се  никой трениращ не желае. За целта трябва да се приема високо количество въглехидрати, съобразено с теглото на трениращия.  Комбинацията на въглехидрати и качествени протеини, която гейнърите осигуряват, дава бърз и постоянен ефект.Гейнърите също така  увеличават  силата и издържливостта, , тъй като се пият на 2 приема дневно – 20-30 мин. преди и до 30 мин. след тренировка.

Азотни бустери

Азотните бустери са много ефективни  хранителни добавки за мускулна маса, които станаха популярни напоследък. Тяхното действие се изразява в това, че те увеличават кръвният поток до мускулите, известно като “напомпване“. В резултат  на това, се увеличава потокът на кислород и хранителни вещества до мускулите.

Всички видове хранителни добавки за мускулна маса може да откриете в магазин FitnesHrani.com

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай