fitneshrani.com

Хранителни добавки за жени

Р Хранителни добавки за жениазглеждайки различни теми за хранителните добавки и  тяхното приложение във фитнеса, не можем да пренебрегнем една все по-нарастваща потребителска група, а именно – дамите. Според световни изследвания през последните години 20 % от хората днес  приемат повече или по-малко хранителни добавки  като при жените консумацията е два пъти повече отколкото при мъжете.

И посягането на жените към хранителните добавки вече далеч не се дължи  само на стремеж към отслабване, топене на мазнини и спазването на умопомрачителни диети. Все повече дами се стремят не просто да отслабнат, особено с често срещания ефект на йо-йото, а усилено целят да постигнат стегнато и добре оформено тяло с красиви мускули. В подкрепа на това твърдение са и изцяло дамските фитнес центрове, които навлизат все повече, както и самостоятелното обособяване на тренировъчни зали за жени в смесените центрове.

При мъжете основната причина те да натрупват по-бързо мускулна маса и да я задържат е хормона тестостерон. Затова, ако жените искат да развият по-силна мускулатура и да склуптурират своето тяло, трябва да добавят към фитнес програмата си и  хранителни добавки, които спомагат за повишаване нивата на тестостерон.

Знам какви въпроси се породиха във вас след прочитането на последния ред и тук е моментът да ви успокоим: приемането на хранителни добавки, повищаващи тестостерона няма да предизвика странични ефекти, а напротив – ще ви помогне да се чувствате в отлична форма и здраве. Разбира се, ако решите да прибегнете до по-силни стимулатори, бихме ви препоръчали консултация с лекар. Важното е да не забравяте основното правило за балансираност между тренировъчната ви програма, хранителния режим и приемането на хранителни добавки.

За да постигнете оптимален ефект и тялото, което наистина желаете  ви препоръчвам приемането на следните абсолютно безопасни и подходящи за жени хранителни добавки:

b comp Хранителни добавки за жени

Витамини B-complex – за правилния метаболизъм на мазнините, беллъчините и въглехидратите в организма.  Витамините B1 имат основна роля в изграждането на мускулите, В6 – спомагат за правилната употреба на въглехидратите, а В2 – увеличават притока на енергия в тялото. Допълнително за жените витамините от B-complex влияят много благоприятно върху кожата, косата и очите.

multi Хранителни добавки за жениМултивитамини – те са изключително важни за цялостното състояние на организма и при липсата на дори само един от основните витамини или минерали резултатът ще бъде липса на тонус, физическа сила и издръжливост за справяне с интензивните тренировки във фитнес залата. Точно затова приемането на мултивитамини трябва да е сред задължителните хранителни добавки, за да постигнете желаните резултати.

Глутамин – ако наблягате на тежестите във фитнеса, тази хранителна добавка трябва да присъства задължително в цялостния ви хранителен режим. Глутаминът е най-изобилната аминокиселина в мускулните клетки, която често се явява в недостиг за активно спортуващите. Но трябва да знаете, че тази хранителна добавка не се препоръчва при бременни и кърмещи жени.

Калций – той ще ви помогне да укрепите и да развиете костната си система, за да понесете силовите тренировки и вдигането на тежестите. За да сте във форма да се справите с тренировките, приемайте ежедневно калций като е добре да включите в дневното си меню и негови естествени източници като мляко, сурови семена, броколи.

Белтъчини и въглехидрати – белтъчините са най-необходимата ви хранителна добавка, за да изградите своята мускулатура и за възстановяване след тренировки. Може да приемате протеини под различна форма – протеини на прах, заместители на храненията или протеинови барове. Освен под формата на хранителни добавки е препоръчително да включите в своя хранителен режим и повече чисто месо, риба и яйца. А за да си набавите въглехидрати консумирайте повече продукти с фибри – пълнозърнест хляб, овесени ядки и трици, кафяв ориз, зеленчуци.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласувания, средно: 3,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай