fitneshrani.com

Има ли ефект екстракт от зелено кафе върху отслабването

Със сигурност сте чували за зеленото кафе, което става все по – популярно. Непрекъснато се говори за ползите от него и все повече хора успяват да отслабнат консумирайки зелено кафе, или добавки които го съдържат. Зеленото кафе е всъщност сурово кафе, а е толкова полезно защото запазва в себе си всички полезни съставки. Освен това, зеленото кафе не е калорична, освен разбира се ако не прибавите захар и мляко. Какво определя полезните свойства на зеленото кафе, и какво може да направи за здравето Ви? Това е въпроса, на който ще се опитаме да отговорим в тази статия.

Фибри

Зеленото кафе е изключително богато на  диетични фибри. Има три вида фибри  в него, като само два от тях  продължават да присъстват, след като зеленото кафе се преработи термично. Те спадат към разтворимите фибри.Зеленото кафе също така съдържа  целулоза. Тя принадлежи към групата на   неразтворимите   диетични фибри.

Антиоксиданти

Зеленото кафе има  високо съдържание на антиоксиданти, и особено на  антиоксидантни полифеноли, които се наричат за по – кратко  феноли. Фенолите в зеленото кафе, сред които са хлорогенната и  ферулиновата киселини, притежават мощни антиоксидантни свойства. Количеството полифеноли  в зеленото кафе,  е подобно на това  в боровинките  и аронията. Някои от полифенолите, открити в зелено кафе на зърна се  унищожават  по време на печене, поради което се смята че зеленото кафе е доста по – полезно.Фенолите  в зеленото кафе могат  да помогнат  за предпазване от заболявания, свързани с окислително увреждане, като инсулт, рак и исхемична болест на сърцето. Могат също така  да помогнат,  за предпазване от увреждане на черния дроб и болестта на Паркинсон.

Кофеин

Зеленото кафе естествено съдържа и кофеин, като количеството му варира, според сорта кафе. Независимо дали пиете зеленото кафе, или го приемате под формата на хранителни добавки, трябва да ограничите консумацията на кофеин до 600 мг дневно или по-малко. Както всичко друго, и зеленото кафе е полезно в умерени количества.

Ползи от зеленото кафе

Някои вещества в зеленото кафе,  могат  да помогнат  да се предотврати диабет тип 2. Според проведени проучвания, хлорогеновата  киселина в зеленото кафе, може да подобри инсулиновата чувствителност. Хората  които пият  до 300 грама зелено кафе на ден, или го приемат под формата на добавки, могат да намалят риска от този вид диабет с 30%. Учените смятат че има още неща освен хлорогеновата киселина, които осигуряват  анти-диабетна защита, но  са необходими повече изследвания. Зеленото  кафе  може да е полезно и  за високото  кръвно налягане.

Зелено кафе за отслабване може да закупите на най-добрата цена тук 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай