fitneshrani.com

Как суроватъчният протеин повишава имунната система

Повечето бодибилдъри приемат суроватъчен протеин, за да стимулират  растежа на мускулите си  след тренировка. Като фитнес активисти, сигурно сте  наясно със способността на протеините да увеличават чувството на ситост, и именно поради тази причина включвате  в менюто си протеинови закуски, шейкове и т.н. Но знаете ли, че протеинът  също така може да засили имунната система?

Какво е суроватъчен протеин?

protein whey Как суроватъчният протеин повишава имунната система

 Суроватъчният протеин е течният вторичен продукт, от производството на сирене. След като  се получи, суроватката се  обработва, и се използва за производството на хранителни продукти и напитки. Но суроватката не е просто  протеин. Проучванията в лабораторни  условия показват, че суроватъчния  протеин концентрат,  може  да модулира  функционирането на имунната система. При животните се наблюдава  повишаване на ефективността на имунната система, благодарение на суроватъчния  протеин.  Как става това? Всъщност няколко от  биоактивните  фракции  на  суроватъчния протеин,  допринасят за повишаването на  имунитета, и това с бета-лактоглобулин, алфа-лакталбумин, глюкомакропептид и лактоферин.

Млечните продукти са чудесна храна  за любителите на здравословното  хранене. Те естествено съдържат най-добрите източници на протеини за мускулите (суроватъчен и казеин), витамини и минерали ( млякото е един от най-добрите източници на витамин D), а някои съдържат пробиотици (особено кисело мляко).Протеините, които приемате, правят  много повече от това, просто да изграждат  мускулната тъкан.

Те са  отговорни  за активирането на редица  химични реакции в организма, служат  като структурен компонент на всички клетки, и регулират  имунната система. Трябва да вземете под внимание, че диетата може да окаже негативно  влияние върху имунната система. Колкото по-малко калории приемате, от толкова повече протеини се нуждаете. Ако диетата Ви не съдържа достатъчно протеини, това може да доведе до отслабване на имунната система.

Суроватъчният протеин е чудесно  средство за повишаване на имунитета

  Пробиотиците са  “приятелски” бактерии, които населяват червата и отблъскват лошите бактерии. Въпреки това, не всички пробиотици имат една и съща функция, нито пък всички действително достигат  до червата – някои от тях биват унищожени по пътя. Но суроватъчния протеин, поради неговото  рН, може да бъде един чудесен помощник на пробиотиците, който помага за достигането им до червата в непокътнат вид.  В допълнение, някои протеини получени от суроватката,  съдържат  някои  пробиотици (обикновено  bifidophilus и bifidobacterium).

Суроватъчния протеин не е лек за всичко.Трябва да се грижите  за себе си, като спазвате някои правила за хигиена, каквото е честото миене на ръцете. Суроватъчния протеин  може да стимулира функцията на  имунната  Ви система, което  ще помогне на тялото Ви да се справи с микробите. Микробите са навсякъде, а най-добрата защита включва добра лична хигиена. Не можете да очаквате чудеса от протеините. Ето някои съвети, които е добре да следвате, за да повишите имунната си система:

Спете достатъчно! Осигурете си най – малко 8 часа сън през нощта, защото недостатъчният сън влияе отрицателно върху имунната Ви система; Яжте качествени протеини  през целия ден, както и достатъчно витамини и минерали;  Приемайте всеки ден храни богати на пробиотици, като киселото  мляко  например;  Консумирайте храни и напитки, богати на витамин С; Мийте ръцете си с вода и сапун често – особено, след като сте били на  публично  място ( фитнес зала, магазин за хранителни стоки и др.).

http://www.fitnessmall.bg/

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай