fitneshrani.com

Какви са ползите от Спирулина на таблетки?

Спирулината е вид синьо-зелено водорасло, което расте в различни среди, както в сладководни, така и в солени води. Спирулината може да има различни ползи за здравето. Консултирайте се с Вашия лекар, преди да се опитате да се третирате със спирулина.

spirulina 1 Какви са ползите от Спирулина на таблетки?

Алергичен ринит

Алергичният ринит се отнася към алергии или сенна хрема. Спирулиновите таблетки могат да допринесат за освобождаване от алергичен ринит. Изследване е показало, че спирулиновите таблетки да подобрят това състояние в група от пациенти. Конкретно, те имали по-малко кихане, сърбежи и запушен нос.

Спирулина и имунната система

Спирулиновите таблетки могат да помогнат да се стимулира функцията на имунната система. Едно изследване, публикувано през 2010 г. е установено, че спирулината засилена активността на естествените клетки в групата от здрави хора. Естествените клетки убийци са критичен аспект на имунната система, отговорни за отблъскване на туморите и вирусните инфекции. На участниците са дадени 400 мг спирулина в продължение на седем дни.

Анемия

Анемията е състояние, в които няма достатъчно червени кръвни клетки в тялото. Анемията се среща често при възрастните хора. Група от здрави възрастни на възраст над 50г. , които са приемали спирулина в продължение на 12 седмици показват подобрение в анемията при едно изследване, публикувано през януари 2011 г.. Ефектите са по-силни при жените, отколкото при мъжете.

spirulina Какви са ползите от Спирулина на таблетки?

Кликнете на снимката за да купите Спирулина

Захарен диабет тип 2

Захарен диабет тип 2 е най-честият тип на болестта, който се характеризира с невъзможността да се произвежда достатъчно инсулин или липсва адекватен отговор на инсулин от клетките. Едно изследване, публикувано през 2008 г. твърди, че приемането на 8 грама спирулина в продължение на 12 седмици подобрява диабет тип 2 резултатите в група от пациенти.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай