fitneshrani.com

Какво е MACA (МАКА)?

Перуански корен  – (MACA) е корен на растение, което вирее високо в Андите,  в продължение на хиляди години. По- късно се  нарича  “перуански женшен”, “перуанска Виагра”, “Чудото на продукта” и “21-ви век на храните”. Maca е станал много популярен, защото това е  средство, което служи за  увеличаване на сексуалната  активност и  плодовитостта при мъжете и жените.

maca2 Какво е MACA (МАКА)?

мака

Има  и други благоприятни ефекти върху хората: способността да направи хората по-енергични, по-силни и по-  издръжливи, както и способността да се чувстват по-добре емоционално. Той е бил използван за облекчаване на симптомите на менопаузата, андропауза, както и коригиране на хормонален дисбаланс при мъжете и жените.

Перуанският  корен (Мака)  е в същото семейство  от рода на  репички и ряпа. Това би обяснило защо изглежда много подобно  на тях. То се предлагат в разнообразие от различни цветове, вариращи от бяло до черно и лилаво.
Мака  расте на височина от 14.000 метра над морското равнище, издържа на климатични и много екстремни условия  като например много  студено, интензивна слънчева светлина и силни ветрове. Както може би знаете тези условия не са точно идеални  за отглеждане на растителност. Това означава, че коренът  от MACA има честта да бъде най-високо развиващата се растителна храна в света.

Преди много години в Перу, фермерите са забелязали, че техните животни  станат по-здрави и по-силни, придружени с  много по-висок коефициент на плодовитост.

Какво му е толкова специалното на Мака?

Научни изследвания установяват , че Мака е невероятно богат на аминокиселини, фитонутриенти, мастни киселини и витамини  и минерали. Той има изобилие на минерали, някои от които дори не са класифицирани от учените  все още.
Една от големите ползи от този удивителен малък корен е, че може да помогне за регулирането,  както и балансът на хормоналната система на мъжете и жените. Работи еднакво добре и при двата пола.

Въпреки че Мака не е в семейството на жен шен, е адаптоген. Адаптогените повдигат  физически състоянието на тялото  като става резистентно  към болести.

now maca Какво е MACA (МАКА)?

Кликнете на снимката за NOW MACA

Друга наистина невероятно полза на Мака е,  възможността за облекчаване на симптомите на менопауза и андропауза (мъжка менопауза). Не само облекчава  симптомите, но тя работи доста бързо с повечето хора.

 

Колко трябва да се приема? Има ли някакви странични ефекти?

Едно нещо, което трябва да запомните е, че Мака е храна  и не се използва в малки количества. Много от капсулите съдържа 500 милиграма сушен  Мака на прах. При тази концентрация,  препоръчвам да приемате  до   3-6 капсули дневно.

Използването му за кратък период от време не може да ви даде най-добри резултати. Препоръчително е  постоянно използване на  Мака от най-малко 500 милиграма.

До известна степен, колкото повече приемате, ще получите по- големи ползи. Проучванията, които са направени, сочат, че  няма никакви нива на  токсичност и ненежелани фармакологични ефекти от Мака.

 

С Мака, можете да имате безопасен, ефективен   и нетоксичен начин да увеличите  значително сексуалната функция, без опасности или странични ефекти, изискващи лекарско предписание.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай