fitneshrani.com

Какво е суроватъчен протеин изолат?

Суроватъчен протеин е един от най-използваните протеини на пазара днес. Предлага се в разнообразие от вкусове и се произвежда от стотици различни производители. Суроватъчен протеин е добавка консумирана не само от спортисти, той е широко използван в хранителната промишленост за готвене, заради специфичните си свойства и вкус. Направете вашият избор днес, за да се използвате от суроватъчен протеин заедно с програма за упражнения, и може да издигнете тялото си до следващото ниво.

whey protein1 Какво е суроватъчен протеин изолат?

Суроватъчен протеин

Кравето мляко се състои от предимно два протеина, суроватка и казеин. Около 80% от протеина, открит в съдържанието на кравето мляко е казеин и около 20% от протеина е суроватъчен. Налице е също така около по-малко от един процент на протеин, който не попада в някоя от категориите.

Видове суроватъчен протеин

Съществуват две основни форми на суроватъчен протеин, които могат да бъдат намерени в различните хранителни добавки, суроватъчен протеинов концентрат или суроватъчен протеин изолат, и там са различните методи на преработка за всяка. И двете форми на суроватъчен протеин се считат за пълни протеини, защото те съдържат всички 20 аминокиселини, които човешкото тяло използва за производството на тъкани. Суроватъчният протеин има най-голяма биологична стойност от всеки друг източник на протеин.  ”Биологична стойност” е способността на човешкото тяло да разгражда и  усвоява източник на протеин.

Какво е суроватъчен протеин изолат?

По ирония на съдбата, суроватъчен протеинов концентрат, или WPC, не е най-концентрирана форма на суроватка. Суроватъчен протеин изолат, или WPI, е всъщност най-чистата форма и съдържа много малко от съединенията, които често се срещат в млякото. WPI също има нулев холестерол, без лактоза, което го прави използваем от тези, които имат непоносимост към лактозата, почти нула грама мазнини и много малко въглехидрати. Освен подсладители и аромати, съдържащи се в добавката, WPI е почти чист протеин.

allmax isoflex banner Какво е суроватъчен протеин изолат?

IsoFlex е НАЙ-добрият ПРОТЕИН ИЗОЛАТ на пазара!

Ползите от суроватъчен протеин

Суроватъчният протеин има в него компоненти, които могат да действат като антиоксиданти и може да помогне за предотвратяване на процеса на стареене, както и някои видове рак. Да не забравяме и ползите от високата биологична стойност, или BV. Това високо BV помага за производството на мускулна маса, както и подпомагане в развитието и възстановяването на други тъкани. Въпреки това, възможните ползи се нуждаят от допълнителни изследвания за по-убедителни резултати.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай