fitneshrani.com

Колаген при артритни заболявания

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. Той  е структурен протеин, който подпомага тъканите.  Артритните заболявания  разграждат естествения   колаген в организма. Поради това се смята, че веществото може да бъде ключов фактор за облекчаване на артрита.

kolagen Колаген при артритни заболявания

Артрит и колаген

Според  специалистите,  артрита  може да предизвика селективно унищожаване на  колаген тип II,  в рамките на хрущяла на ставата. При  автоимунни заболявания, като ревматоидния  артрит, увреждането на хрущяла кара имунната система да образуват антитела, които атакуват колаген тип II. Това не само води до дефицит на колаген в ставите, но може да предизвика и   имунен дефицит.

Доказателства за ползите от колагена

Колагена и неговото действие върху артритните заболявания, са били  обект на много изследвания.  Голяма част от тях, всъщност доказват положителното въздействие на колагеновите добавки при артрит и ревматоидни заболявания. Участниците в тези изследвания, са страдали от  ревматоиден артрит. Те приемали колаген  тип II,  извлечен от гръден хрущял  на пилета. Пациентите са показали значително подобрение на ставните функции, и то без страничните ефекти които се наблюдават, при приема на други медикаменти за ревматоиден артрит.

Колагеновите добавки

Добавки с  колаген можете да откриете под формата на  капсули,  или в  течна форма. Повечето от тези продукти съдържат колаген, извлечен от гръден пилешки хрущял. Той е колаген  тип I, и се смята за  най-ефективен срещу ревматични заболявания. Синтетични форми на колаген също съществуват, като се наблюдава тенденция за тяхното усъвършенстване.

Съображения

И все пак, влиянието на колагена върху  артрита  е все още в етапа на  тестване.  Консултирайте се с лекар преди да започнете  лечение с добавки с  колаген,  и не спирайте приема на  лекарствата които вашия лекар Ви е изписал, без негово съгласи. Имайте предвид, че предозирането с колаген, може да  предизвика стомашно-чревни проблеми.

Тук можете да закупите КОЛАГЕН от онлайн магазин FitnesHrani.com

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай