fitneshrani.com

Креатин Монохидрат за качване на мускулна маса

Креатин е хранителна добавка, предназначени за зареждане на организма с креатин. Човешкото тяло произвежда по естествен път креатин. Въпреки това, също така е възможно тялото да си набави креатин от храни или хранителни добавки. Креатинът е наличен във всяка клетка в тялото. Креатин добавките стават популярни след 1992 Олимпийските игри, когато няколко успешни олимпийски атлети признават за употребата на креатин за подобряване на производителността по време на състезания. Тъй като креатин е естествено вещество, атлетите не са имали резерви по отношение на недопускане употребата на креатин добавки.

creaine monohydrate Креатин Монохидрат за качване на мускулна маса

Креатин в човешкото тяло

Можете да намерите 95% до 98 процента от креатина в човешкото тяло, в скелетната мускулатура, а останалата част в мозъка, сърцето и тестисите. Лице с тегло 70 кг. има около 4,25 грама креатин в тялото му. Креатин в тялото се образува с фосфорен фосфокреатин. Това е високо молекула енергия, която трансформира аденозин дифосфат или ADP, до аденозин трифосфат, или ATP. Когато тялото ви се нуждае от енергия, ATP превръща в ADP и освобождава енергия.

Ползите от приема на креатин монохидрат за качване на маса

Повечето хора, които взимат креатин добавки са спортисти или културисти. Научно доказано е, че креатинът помага за изграждане на мускули. Креатинът увеличава енергията, мускулната сила и забавя умората. Следователно, като цяло могат да се извлекат повече ползи от вашия режим на упражнения с използването на креатин добавки. Освен това, креатинът увеличава безпрепятствено придвижване към мускулите, което ги прави по-големи. Този процес се нарича увеличаване на клетъчният обем. Креатинът, следователно, не само добавя обем в мускулите ви, но и дава повече сила и енергия на мускулите.

Протеините от животински източници осигуряват голяма част от креатина, който се консумира в ежедневната  диета, но това не е достатъчно за повишаване на теглото. Някои културисти препоръчват насищане на организма с креатин, като го консумират в продължение на шест дни в 3 гр до 5 г дози 4 пъти дневно. След първоначалния период от шест дни натоварване, ще консумират 2 гр до 3 грама за поддържане на телесното тегло. Дозата зависи от теглото ви. Тези дози за са човек, който тежи 70 кг. Ако тежите повече, вероятно ще се нуждаят от по-висока доза пропорционално на теглото ви. Можете също така трябва да се провери етикетът на добавката. Много производители миксират креатин с други вещества. Това може да повлияе на дозата на креатиновата добавка, които трябва да се приемат.

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай