fitneshrani.com

Креатин – прием – кога и по колко?

Кога да приемаме креатин? Колко пъти на ден? Колко е дозата от креатинa?

Отговора – В зависимост от вида креатин!

kreatin priem Креатин  прием  кога и по колко?

На пазара има вече десетки видове креатин, като всеки се приема по различен начин и в различна форма.
Най-известните видове креатин са :

 • Креатин Монохидрат
 • Креатин Етил Естер
 • Креатин Кре Алкалин
 • Креатин Малат

На отделно място може обособим креатиновите матрици, които лично за мен – са най-добрият избор, тъй като се комбинират няколко вида креатин. Комбинирането на няколко вида креатин дава гаранция за успех, защото всеки човек е индивидуален – при някои работи по-добре монохидрата, при други Kre-alkalyn и т.н.

Прием на Креатин Монохидрат

Започва се с зареждаща фаза 7 дни,  всеки ден 4 пъти по 5 грама. 5 грама може да измервате с една чаена лъжичка пълна до горе. Най-доброто време за прием е сутрин,преди,след тренировка и вечер. В нетренировъчните дни се приема сутрин,обед,следобед,вечер. След като минат първите 7 дни се приема само 2 пъти дневно – 5 гр преди и 5 гр след тренировка, в нетренировъчни дни  – 5 гр сутрин и 5 гр вечер.  Креатин Монохидрат се приема до 60 дни, след което се прави почивка от 1 месец.

Прием на Креатил Етил Естер

Етил естера има нужда от по-малка доза и не е нужно да се прави зареждаща фаза. Приема е 2 пъти дневно по 3 гр разделени преди и след тренировка. В нетренировъчни дни сутрин и вечер. Като всеки креатин се пие до 2 месеца и се прави почивка от месец.

Прием на Kre Alkalyn

Kre-Alkalyn се пие 3-4 гр дневно. В зависимост от големината на капсулите и марката Kre-Alkalyn се определя и колко капсули да пиете дневно. Пример – Kre Alkalyne на марката Scitec съдържа 1200 мг в 1 капсула, това означава че трябва да приемате от него 2 капсули преди тренировка и 1 капсула след тренировка.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

2 коментара

 1. m1tak1 /

  А какво мислиш за това, че някой казват, че не е нужен “зареждащ период” ?

 2. Александър Маринов /

  За креатин монохидрата е нужен зареждащ период, даже препоръчвам на моите клиенти, зареждането да е 7 дни, а не 5 дни, както повечето правят. Само креатин монохидрата има нужда от зареждащ период, другите форми креатин – не.

Коментирай