fitneshrani.com

Ленено масло и депресията

Депресивното разстройство засяга повече от 14 милиона американски възрастни, и се среща по-често при жените според Националния институт за психично здраве. Депресията се характеризира с чувство на тъга, достатъчно интензивно, за да повлияе на ежедневните дейности. Промени в апетита, теглото и съня също са чести в депресия. Ленът е растение от Азия, което произвежда семена, богати на незаменими мастни киселини Омега-3 и 6. Според научни изследвания, омега-3 мастните киселини от ленено семе могат да заличат симптомите на депресия

depression 1024x685 Ленено масло и депресията

Изследванията върху ленено масло

Клиничните изследвания показват, че омега-3 мастни киселини са потенциален лечител на депресивни състояния, но не и за мании, въз основа на систематичен преглед на клиничните проучвания, които оценяват връзката между омега-3 мастни киселини и разстройства на настроението. Големи проучвания са необходими за още по-добра оценка на стойността на ленено масло за пациенти с депресия.

Как работи лененото масло

Лененото масло съдържа омега-6 мастни киселини под формата на линолова киселина и омега-3 мастни киселини под формата на алфа-линоленова киселина, или ALA. Ейкозапентаенова киселина и DHA, или докозахексаенова киселина, са две незаменими мастни киселини, които се образуват в организма чрез алфа-линоленовата киселина.

Според прочуване периферните кръвни нива на омега-3 мастни киселини са намалени при пациенти с тежка депресия.
Източници на омега-3 мастни киселини са ленено масло, орехи, рапично масло и мазни риби. Въпреки това, по-нататъшно изследване на омега-3 мастни киселини е необходимо, за да се оцени ползата от тях в разстройства на настроението.

now flax Ленено масло и депресията

Кликнете на снимката за да купите качествено Ленено масло

Безопасност на ленено масло

Лененото масло е като цяло безопасно в дози до 50г. на ден се понася добре.Въпреки това, не се препоръчва по време на бременност и кърмене. Лененото масло може да предизвика алергични реакции при податливи хора. Въпреки че няма клинични случаи на лекарствени взаимодействия, теоретично, лененото масло може да езаимодейства с антикоагуланти, стабилизатори на настроението, лекарства, предписани за висок холестерол и високо кръвно налягане.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай