fitneshrani.com

Масло от Крил

Какво представлява маслото от крил и от къде идва?

 Малко от Вас са чували за маслото от крил, което е страшно полезно и в пъти превишава здравословните ползи от рибеното масло. Всеки път, когато се проведе  някои  ново изследване върху маслото от крил, списъкът с полезните му за здравето качества става все по-дълъг.Маслото от крил често бива сравнявано с рибеното масло като източник на животински омега-3 мазнини, но е доказано, че то всъщност  превишава значително ползите от рибеното масло.

maslo ot kril Масло от Крил

Маслото от крил е популярно, заради  суникалното си съдържание на  мастни киселини и антиоксиданти. То  включва в мастния си профил не само екозапентаенова(EPA) и  докозахексаенова(DHA), изключително важните есенциални омега-3 мастни киселини, но и омега-6 и 9 и фосфолипиди. От къде идва?Крилът е зоопланктон – дълголетник. Може да живее до 10 години в студените океански води около Антартида. Крилът  служи за храна на много други морски обитатели. От и отговора на въпроса как се получава маслото от крил – то се извлича от тези ракообразни.

Защо е толкова полезно маслото от крил?

 На първо място заради Омега-3 мастните  киселини, които   са жизнено  необходими за вашето здраве – стимулират метаболизма, изострят паметта, укрепват ставите, подобряват функцииите на сърдечно-съдовата система.  Друга  причина маслото от крил  да става все по-популярно е съдържащият се в него антиоксидант –  астаксантин. Астаксантина  притежава способността да предпазва  очите, мозъка и централната нервна система от свободните радикали.

Маслото от крил оказва положително  въздействие и  върху липидния баланс в организма.Доказано е, че то може да  намалили нивата на LDL-лош холестерол, с 34% и  да увеличили HDL- добрия холестерол с 43.5% . Също като резултат от проведени и зследвания е доказано, че маслото от крил може да спомогне за намаляване на симптомите на предменструалния синдром (ПМС), както и да облекчи проблеми в ставите. Крил маслото също така,  е особено ефикасно и срещу колит. Приемът на масло от крил като хранителна добавка, или пък чрез подходяща храна, предпазва от колит, без да има странични ефекти.

Основната причина за тези многобройни ползи на  маслото от крил е че то мощно намалява възпалителните процеси във вашето тяло. Това се дължи на факта, че то  произвежда компоненти, наречени  резолвини и протектини, които помагат възпалението да се разсее преди да е нанесло твърде много щети върху тъканите. Публикувани са няколко изследвания върху забележителната ефективност на маслото от крил в борбата с възпалителните заболявания, според които то може да ги премахне след само 1-2 седмици, както и да намали  симптомите на ревматоидните и остеоартритните състояния.

krill oil Масло от Крил

Кликнете на снимката за да купите Масло от Крил

Още една причина за полезните свойства на маслото от крил са  ЕРА и DHA мастните киселини, чиито понижени и недостатъчни нива  ускоряват когнитивния упадък и увеличават риска от резки промени в настроението. Хора, страдащи от депресия, имат по-ниски нива на омега-3 в кръвта, в сравнение с хора, които нямат депресия. Дбавянето на  масло от крил в хранителния режим, рязко подобрява качеството на живот и здравето, именно благодарение на DHA и EPA  и на омега-3 киселините.

DHA и EPA които се съдържат във високи количества  в маслото от крил,  могат да намалят значителна част от мозъчните и умствените заболявания, включително аутизма и дислексията. Също така DHA предпазва клетките Ви от генно мутиране, което може да причини  мозъчно заболяване като Паркинсон и някои форми на Алцхаймер. Това е мъзможно, тъй  като DHA предотвратява „лошото прегъване” на определени протеини, проявяващи се в резултат от тези мутации.

 

 

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 1,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай