fitneshrani.com

Най-добрите основни хранителни добавки

Здравото тяло е от решаващо значение за фитнесът, а често и хранителни добавки могат да бъдат полезни, когато диетата ви не съдържа достатъчно необходими хранителни вещества. Хранителните добавки не са предназначени да заемат мястото на здравословната и балансирана диета, но допълват всички пропуски, които могат да липсват в оптималното хранене. Преди да приемате някакви хранителни добавки, най-добре е да се консултирате с медицински специалист, за да се предотвратят нежелани взаимодействия с лекарства и медицински състояния.

nai dobri dobavki Най добрите основни хранителни добавки

Глутамин 

Глутаминът е аминокиселина, която се среща естествено в организма. Според Университета на Мерилендският Медицински център, това е аминокиселина, намираща се най-много в тялото. Аминокиселината глутамин може да помогне за изграждане на протеини, и след тежка тренировка или игра, тялото изчерпва запасите на глутамин и се нуждае от повече. Глутамин преди всичко се съхранява в мускулите, следвани от белите дробове. Лица, които са претърпели операция, които са били ранени или са в продължителен стрес, може да са занижили глутаминовите нива и да се възползват от тази хранителна добавка. Тази аминокиселина е важна, защото тя помага за засилване на имунната система и е необходима за функциите на мозъка и храносмилането. Хората, които редовно имат тежки тренировки , със сигурност телата им  имат ниски нива на глутамин, така че глутамин  може да помогне на тялото да работи при по-оптимално ниво.

Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастни киселини, които не са само полезни за тялото, но може да имат и благотворен ефект върху фитнеса. Това са есенциални мастни киселини, но тялото не може естествено да ги създаде и трябва да получи мастни киселини от диета или добавки. Омега-3 мастни киселини са в помощ в правилното функциониране на мозъка, растежа и развитието и здравето на сърцето. Лица, страдащи от недостиг на тези мастни киселини могат да бъдат уморени, да имат лоша циркулация на кръвта, проблеми с паметта и депресия. Прием на омега-3 мастни киселини може да намали риска от развитие на тези симптоми, помагайки на дадено лице да поддържа по-лесно фитнес форма. Тези мастни киселини също могат да помогнат за намаляване на възпалението, което може да помогне във възстановяването на тялото след тренировка.

Витамин C

Витамин С прави много повече от това – просто да помогне на имунната система на организма, това е важен фактор за други аспекти на функциониране на организма. Витамин С е необходим за растежа и възстановяването на тъканите на организма и е важен за сухожилия и кръвоносни съдове. Витамин С също е антиоксидант, който предпазва клетките от увреждане на клетките, причинени от свободните радикали. Без адекватни нива на витамин С, ставите могат да се възпаляват и подуят, имунитетът се понижава, обмяната на веществата се забавя и раните се лекуват бавно. Мускулите, ставите и сухожилията са използвани по време на тренировка, а витамин С е необходимо допълнение, за да запазите тялото в оптимална форма за добра фитнес форма.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай