fitneshrani.com

Най-разпространените хранителни добавки за мускулна маса

Най-разпространените и доказани хранителни добавки, които гарантирано помагат за качване на маса са :

Креатин

Протеин

Гейнър

Азотен бустер

 

creatin 150x150 Най разпространените хранителни добавки за мускулна маса

креатин

Креатин – добавка номер 1 в света за качване на маса

Разпространените форми на креатин в момента са много, но най-откроими са : креатин монохидрат, креатин етил-естер и креатин кре-алкалин.

Креатин монохидратът е най-старата форма на креатин и с най-много „странични ефект”. За него е характерно повишаване на силата и масата, но масата е страничен ефект от задържането на вода. Монохидратът изпълва мускулните клетки с вода, което придава пухкав и подут вид на спортиста. След спиране на приема на продукт, водата „излиза” от клетките и се връщате в начално положение. Затова и креатин монохидрат е най-евтината форма на креатин.

Креатин етил-естер е другата популярна форма на креатин. За него е характерно, че повишава силата, като водната задръжка е минимална или незначителна. Факт е обаче, че някои хора въобще не могат да усетят ефект от тази форма. Цената му е приемлива.

Креатин кре-алкалин е най-модераната и нашумяла форма на креатин в момента. За него се твърди, че 1 гр кре-алкалин се равнява на 5 гр креатин монохидрат. При него няма никаква водна задръжка и не се прави зареждаща фаза, която е присъща за монохидрата. Също така е най-скъпата форма креатин.

 

protein 150x150 Най разпространените хранителни добавки за мускулна маса

протеин

Протеин – бърз и удобен начин за набавяне на необходимите белтъчини,  от които тялото се нуждае за да изгради мускулна маса.

Без достатъчно протеин – няма мускулен растеж. Колкото и здраво да тренираме, не се ли храним правилно и не приемаме ли достатъчно протеин – никога няма да качим мускулна маса и да изградим мечтаното тяло. Спортистът се нуждае от 3 гр протеин на килограм телесна маса. Това означава, че ако тежите 70 кг, тогава имате нужда от 210 гр протеин дневно.

Препоръчваният протеин от мен е на марката Scitec

Scitec Whey Isolate

Scitec Whey Proffesional

Scitec ProLong

Scitec Zerocarb Isobest

Гейнър

Гейнърът е типичната хранителна добавка за покачване на тегло и мускулна маса. От него най-често се нуждаят хард-гейнърите. Това са тези спортисти, които имат изключително бърз метаболизъм. Ако ядете до пръсване и се тъпчете с некачествена храна и въпреки това – не покачвате дори грам – тогава вие сте хард-гейнър.

Гейнър – е смес от протеин и въглехидрати.

Gaspari RealMass 150x150 Най разпространените хранителни добавки за мускулна масаЕвтините и некачствени гейнъри използват за източник на въглехидрати – захар и форми производни на захарта – захариди, полизахариди, декстроза, фруктоза.

Качествените гейнъри използват овесът като източник на въглехидрати. Така няма риск въглехидратите да се натрупат като мазнини.

Азотен бустер

Азотен бустер – хранителна добавка, която съдържа доказани съставки, които дават на трениращият фокус, концетрация, напомпване, енергия и сила за по-тежки и здрави тренировки. По-тежките тренировки водят до по-голямо натоварване на мускулите, а оттам и по-голям мускулен растеж.

Азотният бустер разширява кръвоносните съдове, което позволява на така важните аминокиселини да достигнат до мускулните влакна и да започнат да изграждат нови мускулни влакна, като по този начин се постига анаболен ефект и покачване на мускулна маса.

Препоръчваните азотни бустери са :

Athletic Edge Nutrition – PreSurge

Athletic Edge Nutrition – PreSurge Unleashed

Scitec – Big Bang

Ако ви е харесала статията или имате нужда от въпроси и консултация  – скайп fitneshrani

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай