fitneshrani.com

Ползи от билката Вечерна иглика като хранителна добавка

Капсулите Вечерна иглика съдържат масло, извлечено от семената на растението Oenothera biennis. Някои хора използват това масло като лечебно средство за различни нарушения на здравето или като хранителна добавка, то осигурява омега-6 мастни киселини и гама-линоленова киселина. Маслото от Вечерна иглика е безопасно и повечето хора не изпитват странични ефекти. Консултирайте се с квалифициран лекар, преди да приемате някакви билкови добавки.

evening primrose oil Ползи от билката Вечерна иглика като хранителна добавка

Ползи от вечерна иглика

Лечение при заболявания на кожата

Повече от 30 проучвания докладват за ефективността на пероралните добавки с масло от вечерна иглика за облекчаване на симптомите на екзема и дерматит. Масло от Вечерна иглика също може да бъде ефективно за лечение на кожни обриви и уртикария. Маслото се използва широко в Европа за лечение на псориазис и екземи с доза за възрастни – 4 грама до 8 грама дневно. Препоръчва се консултация с медицински специалист, преди да се дадат капсули от вечерна иглика на деца, но се отбелязва, че при деца е безопасно да се използват 3 грама дневно, разделена на две дози.

Противовъзпалителни свойства

Омега-6 мастни киселини са незаменими мастни киселини, което означава, че организмът не може да ги произвежда, и, следователно, трябва да ги получи чрез диета или добавки. Мастните киселини, съдържащи се във вечерната иглика, гама-линоленова киселина, е много трудно да се получи чрез диета.
Докато някои омега-6 мастни киселини насърчават на възпаления, гама-линоленова киселина всъщност намалява възпалението и не притежава странични ефекти, свързани с противовъзпалителни лекарства. Някои изследвания показват, че гама-линоленова киселина може да бъде от полза за пациенти с ревматоиден артрит.

Ползи за пациенти с диабет

Доказано е, че маслото от вечерна иглика спомага за намаляване на кръвната захар при диабетици, но не са определени дългосрочни ефекти върху нивата на кръвната захар. Гама-линоленова киселина, може да облекчи нервната болка и други симптоми, свързани с диабет, състояние, известно като диабетна невропатия. Едно изследване, публикувано през януари 1993 г. установи, че допълването с гама-линоленова киселина ограничава симптомите на лека форма на диабетна невропатия, включително топли и студени вълни.

primrose oil Ползи от билката Вечерна иглика като хранителна добавка

Кликнете на снимката за да купите Масло от Вечерна Иглика

Съображенията при жени

Много от жените в Европа и Австралия изполват масло от вечерна иглика за облекчаване на неприятните симптоми на менопаузата и предменструалния синдром, включително болки в гърдите, свързани с менструалния цикъл.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай