fitneshrani.com

Ползи от пчелен прашец

Пчелният прашец се състои от растителни полени, които са мъжки гамети, намерени в тичинката на цветята, съчетани с растителни нектари, слюнката на пчелите и храносмилателни ензими. Пчелният прашец се събира от пчелите-работници от различните цветя, а след това се събира със специални устройства поставени на входовете на кошерите, които изчеткват материала от краката им. Пчелният прашец се смята за супер храна, поради високото си съдържание на хранителни вещества. Отчетените ползи от пчелния прашец са широко разпространени и поглеждат хиляди години назад в древна Гърция и Китай.

BeePollen Ползи от пчелен прашец

Пчелен прашец като пълноценен източник на храна

Пчелният прашец гарантира етикета си на супер-храна, тъй като е един от най-пълните хранителни източници, за които се знае. Според проучвания се знае, че поколения мишки са живеели само с изхранване от пчелния прашец изключително без признаци на недохранване. Пчелният прашец съдържа високи концентрации на витамин б комплекс, в това число фолиева киселина, както и витамините A, C, D и E. Той съдържа много минерали, микроелементи и всичките осем незаменими аминокиселини, които вашето тяло не може да произвежда само по себе си. Пчелният прашец също е добър източник на антиоксиданти, хормони и повече от 5000 ензими и коензими, които са необходими за храносмилането и изцеление.

Съставът на пчелния прашец е около 55% въглехидрати, 35% протеини, 5% влакнест материал, 3% витамини и минерали и 2% полиненаситени мастни киселини.

Увеличава енергията и жизнеността

Може би най-известната полза от пчелния прашец е, че действа като енергиен бустер. Витамин Б комплекс, на който пчелният прашец е богат, участва основно в окислението и производството на енергия в митохондриите на клетките. Въглехидратите и мастние киселини са необходими за производство на енергия, тъй като те осигуряват по-малки молекули за да се окисляват. Аминокиселините, градивните елементи на протеините, дават възможност на мускулната маса да расте и да се поддържа.

Пчелният прашец е популярна добавка за спортисти, поради енергийния си тласък, но и защото може да помогне за увеличаване на силата, издръжливостта и скоростта. Също може да помогне на тялото да се възстанови от физически упражнения, за връщане на дишането и сърдечната честота към нормалното. Тъй като пчелният прашец се усвоява лесно в рамките на тялото и неговите въглехидрати бързо намаляват до глюкозни молекули, мозъкът има гориво, необходимо за поддържане на бдителността, яснотата и концентрацията.

pchelen prashec Ползи от пчелен прашец

Кликнете на снимката за да купите пчелен прашец на най-добрата цена от FitnesHrani.com

Стимулира имунната система

Поради високото съдържание в пчелния прашец на витамини, особено витамин С и други антиоксиданти, като бета-каротин, той е ефективен стимулатор за имунната система. Витамин С и Е стимулират белите кръвни клетки, някои от които са в състояние да търсят и унищожават патогенните организми, като бактерии, гъбички и вируси. Антиоксидантите търсят и унищожават вредните свободни радикали, които са продукти на окисление и се смята, че предизвикат застаряването на населението и влошаване на тъканите, и играят роля в някои видове рак. Пчелният прашец също така съдържа прополис, смолисти вещество от дървета, който пчелите събират за изграждане и ремонт на на своя кошер. Прополисът има антимикробни свойства, в рамките на човешкото тяло, което може да забави гъбичките, бактериите и вирусите. А мехлем или тинктура от прополис могат да се използва външно за ускоряване заздравяването на рани.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай