fitneshrani.com

Рибено масло – ползи и дозировка

Най-важните ползи от рибено масло

Омега-3 Рибеното масло се превърна в синоним за сърдечно-съдова защита, и е подкрепено от планини доказани научни изследвания. Голям процент от тези проучвания показват, че рибеното масло играе ключова роля в поддържането на здравословни нива на холестерола, нормализиране на кръвното налягане  и поддържане на здравословен сърдечен ритъм.

Рибено масло за здраво сърце

Той също така служи като естествен разредител на кръвта, може да предотвратява агрегацията на тромбоцитите, състояние, при което коронарния кръвпоток става лепкав и склонен към съсирване. И накрая, рибено масло е доказано, че ще помогне за усилване на HDL (добрия) холестерол, докато понижава триглицеридите нива.

bestfishoil Рибено масло   ползи и дозировка

Рибеното масло помага на депресираните хора

Изследователи от Harvard Medical School провело известно изследване, което е променило начина, по който милиони хора гледат след това на  рибеното масло. В това двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване, д-р Стол и екипът му установили, че лица, страдащи от маниакално поведение и разстройства на настроението, показват колективно ниски нива на EPA и DHA .
Още по-впечатляващо, почти 75% от пациентите, лекувани с дози рибено масло показват облекчение от техните симптоми! Д-р Стол казва ” Нашите резултати от проучването показват, че рибеното масло притежава елементи, необходими за стабилизиране на настроението.”

Кажете чао на възпаленията

Все повече и повече лица, които живеят със скованост на ставите, възпаления на ставите и сухожилията и от време на време болки, се обръщат към рибеното масло-3 омега за облекчение. В рамките на тялото, DHA и EPA съединенията се превръщат в мощни противовъзпалителни средства, известни като простагландини.
Много потребители са съобщили, че допълването на дитета им с  тези полезни мазнини  им помага да се намали честотата, с която те консумират НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства).

Рибено масло – избор на качествен продукт

Може би искате да преосмислите  решението ви да грабнете първата прашясала бутилка рибено масло от някое квартално магазинче. Защото, когато дойде време да избирате, нищо не е по-важно от избора на качествена формула, която е тествана за безопасност и чистота.

NOW FOODS OMEGA 3 90 SOFTGELS Рибено масло   ползи и дозировка

NOW Omega 3

 Не може ли просто да ядем  риба?

Разбира се, яжте. Но Ви пожелавам късмет, когато се опитате  да определите дали получавате  или не пълен грам от EFA, необходим за положителните ефекти върху вашата система.
Много видове риби са с ниски до умерени нива на EPA и DHA, което го прави  много трудно да се прецени колко сте приели всъщност. Планиране да готвите рибата? След топлинната преработка кажете ЧАО на добър от тези полезни мазнини – те се губят при топлинна обработка!

Рибено масло – дозировка

Препоръчвам 3-4 грама на ден от омега 3, аз лично приемам всеки ден по 1 гр след всяко хранене. Когато се приема рибено масло с храната, това спомага за по-добра инсулинова чувствителност  и по-добро усвояване на хранителните вещества. И моля Ви, не се подлъгвайте по рекламите на Barlean’s – те предлагат същото качество като другите американски марки, но на 4-5 пъти ПО-висока цена!

Препоръчвана марка за рибена масло от мен е – NOW Foods

Може да Ви препоръчаме да посетите новия онлайн магазин за хранителни добавки ФитнесМол на адрес: http://www.fitnessmall.bg/

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай