fitneshrani.com

Соев протеин – растителен протеин


Соев протеин

 

Какво е Соев Протеин ? И откъде идва?

 

soev protein Соев протеин   растителен протеин

Соев протеин са прави от Соя

Соев протеин е пълноценен протеин, който се нарежда до най-добрите. Соевият протеин, като цяло е с много ниско съдържание на мазнини или без мазнини, холестерол и лактоза.Соевият протеин е подходящ за тези, които са лактозо – нетолерантни, и може да се използва като заместител на месото. Това е много повече от една съставка, за протеинов шейк. Може да се използва за готвене вместо брашно, за приготвянето на високо протеинови храни, които са с  изключително ниско съдържание на мазнини … мечтите на културистите могат да бъдат осъществени! Соевият протеин се получава само от соеви зърна.

 

Какво прави Соевият протеин?


Соевият протеин
предоставя здравословен начин да получите здравословен, не-животински протеин в храната. Той е с чудесен, естествен вкус, и може да има множество здравословни ефекти върху организма. Идеален е за високо протеинови / ниско-въглехидратни диети! Това е ценна съставка, включваща сапонини, фитостероли и изофлавони. Това е едно най-добрите неща за соевия протеин!

Сапонините подобряват функцията на имунната система и се комбинират с холестерола да се намали абсорбцията в тялото през тънките черва. Фитостеролите, също е доказано, че намаляват нивата на

soy pro 300x300 Соев протеин   растителен протеин

соев протеин Scitec

холестерола. Анаболните изофлавони в соята (генистеин и дайдезин), не само са показали ефекти като мощни антиоксиданти, но са доказали, че имат положителни ползи за здравето на мъжете и жените, като например борбата срещу рак. Проучванията показват, че те могат да намалят риска от хормонално зависими раково болни (рак на гърдата, на простатата и т.н.), както и други ракови заболявания. Основните ползи за здравето включват намаляване на високото ниво на холестерола и облекчаване симптомите на менопаузата, със среден акцент върху намаляване на рака, помощ срещу остеопороза (чрез изграждането на костната маса).

В 89% от 39 изследвания, е отбелязано намаляване на холестерола,  въпреки, че дебатите все още продължават, за това колко точно соя е нужна за  осъществяването на този ефект. Соята помага много и в предотвратяване на загубата на костна тъкан в борба срещу остеропорозата. Изофлавоните в соята са отговорни за невероятното увеличение на костната маса.

Кой има нужда от Соев Протеин? И кои са симптомите на дефицит?

Соята не е хранителен елемент, който се изисква от тялото, затова не може да има дефицит. Въпреки това, ако не се взема соев протеин, ще пропуснете свързаните с нея предимства.

Колко Соев протеин трябва да се приема? И има ли някакви странични ефекти?

Соята може да се приема в неограничени количества без никакво притеснение. Само много малък процент от хората са алергични към соя. Не забравяйте да се консултирате с лекаря си, ако сте на лекарства с рецепта, тъй като соята може да има положителни или отрицателни взаимодействия с тези лекарства. Соята съдържа фитична киселина, съединение, което може да взаимодейства с минералното усвояване.

С въглехидрати е по-добре да се приема, отколкото самостоятелно за изграждането на мускулите!

Препоръчвани от мен Соеви протеини:

NOW Soy Protein Isolate

Scitec Soy Pro

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай