fitneshrani.com

Топ 5 на най-добрите храни за витамин Д

Витамин Д се свързва с помагане растежа на костите и предотвратяването на рахит и притежава редица други ползи за здравето. Те включват предотвратяването на някои ракови заболявания като рак на дебелото черво, както и някои автоимунни заболявания, включително диабет тип 1 и множествена склероза. Някои хора смятат, че витамин Д също предлага защита срещу по-малко сериозни заболявания като настинка. Въпреки неговата важност, включително намалява затлъстяването .

000056 titleimage Топ 5 на най добрите храни за витамин Д

Източници на витамин Д

Вашето тяло може да набави така важния, мастно-разтворим витамин Д когато кожата ви е изложен на достатъчно слънчева светлина. Въпреки това, количеството на витамина зависи от редица неща, включително, времето през деня.

Мазните риби

Мазните риби са най-добрият хранителен източник на витамин Д. Сьомга, пъстърва, риба меч и камбала съдържат значителни количества витамин Д. Една порция на вид сьомга сьомга, около 155 грама, осигурява достатъчно съдържание на витамина.

Други риби

Въпреки, че тлъстата риба съдържа най-много витамин Д, други риби, включително риба тон, камбала, сардина, морски език, херинга, сребриста и костур – също съдържат витамин в по-малки количества. Количеството на витамин Д в тези риби варира от 200 IU на порция в случая на риба тон, до около 50 IU в сребриста и костур.

Мляко

Млякото не е най- големият източник на витамин Д но млякото, което се предлага на пазара е е обогатено с него. Млякото и млечните продукти, са с забележителен принос на витамин Д, който е включен в диетите на много хора. Една чаша мляко осигурява около 120 IU.

vitamin d now Топ 5 на най добрите храни за витамин Д

Кликнете на снимката за да купите Витамин Д

Зърнените закуски

Подобно на млякото , много зърно и зърнени продукти са обогатени с витамин Д.Количество на витамин Д зависи от продукта и производителя.

Яйца

Яйцата се считат също така е добър източник на витамин Д. Едно голямо сварено яйце осигурява около 44 IU. Защото жълтъка съдържа значително количество витамин, с около 36 IU в сурово състояние.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай