fitneshrani.com

Цена на зелено кафе за отслабване и има ли странични ефекти

Какво знаем за зеленото кафе

Всеки от Вас вероятно сутрин пие кафе, а много хора пият и следобед. Сутрешното кафе се е превърнало в нещо като ритуал, без който денят не може да започне. Добре че е кафето, за да ни събуди и ободри сутрин, така че да сме готови и във форма за ежедневните си задължения. Замисляли ли сте се, през каква термична обработка преминава кафето, преди да стигне до Вас? То се пече, а след това Вие го варите. И много дълго време, кафето е било приготвяно и консумирано изпечено.

Трябва да знаете обаче, че кафето може да се приема и в суров вид – става дума за зеленото кафе, което през последните години нашумя много, най-вече заради доказаните си качества в процеса на отслабване. Дори да пиете обикновено кафе по няколко пъти на ден, то няма да Ви помогне да свалите килограми. Нещата стоят по друг начин обаче, когато приемате сурово кафе. То се оказва не само отлично средство за отслабване, но има и много други полезни за здравето свойства.

green coffee beans in a bag Цена на зелено кафе за отслабване и има ли странични ефекти

Може би се чудите, защо това кафе е по-полезно от печеното? Защото тонизира и ободрява, без да възбужда нервната система и да причинява отрицателни ефекти като печеното. Трябва да знаете, че изпичането на кафето при например 220 градуса, унищожава почти половината от хлорогеновата киселина – най-полезната съставка в суровото кафе, на която то дължи свойствата си. За да получите максимума от качествата на кафето, трябва да го приемате сурово, най-добре под формата на хранителна добавка.

Неизпеченото кафе започва масово да се търси като средство за намаляване на теглото след излъченото през 2012 година шоу на доктор  Оз. Когато говорим за сурово или за неизпечено кафе, имаме предвид едно и също – екстракт от зелено кафе за отслабване.

В последствие се извършват много изследвания върху това кафе, с участници и от двата пола. Резултатите категорично доказват, че зеленото кафе наистина съдейства за намаляване на излишните мазнини, като засилва метаболизма и термогенезата. Освен това, то възпира новото натрупване на мазнини. Всичко това се случва без излишно стимулиране на нервната система и без отрицателни странични въздействия.

Можете да си представите, ако комбинирате суровото кафе с диета и физическа активност, какви главозамайващи резултати ще постигнете! Тези резултати се дължат на въздействието на хлорогеновата киселина, която има свойството да разрушава мастните депа и да премахва мазнините от организма. Това не е единствената полезна съставка в неизпеченото кафе. То е богато на полифеноли,витамините Е и С, както и някои минерали като селен, желязо и калций. Всички тези елементи придават полезните за здравето свойства на неизпеченото кафе.

Полезните съставки в суровото кафе

Хлорогенова киселина

Това е една съставка в това кафе, която има антиоксидантни свойства и се смята за главния фактор, на който неизпеченото кафе дължи способността си да изгаря мазнините. Хлорогеновата киселина е известна с името CGA. CGA действа като намалява значително усвояването на глюкоза в тънките черва, както и освобождаването на глюкоза от черния дроб в кръвообращението.

По този начин се понижава количеството глюкоза в кръвта. Това пък принуждава тялото за започне да използва за енергия вместо въглехидратите, мастните клетки, което води до намаляване на излишните мазнини и килограми. Хлорогеновата киселина се намира в големи количества в суровото кафе, но както казахме при печене тя се разгражда. Така че не можете да очаквате същия ефект от традиционното печено кафе.

Фибри

Зеленото кафе изобилства от фибри, които са много полезни при спазване на диета. Всъщност в това кафе се намират три вида фибри, като и те подобно на хлорогеновата киселина, намаляват драстично при термична обработка. Фибрите в това кафе не само помагат за пречистването на тялото, но и дават известна ситост, което допълнително спомага отслабването. В суровото кафе се съдържа и целулоза, която спада към групата на неразтворимите фибри.

Вижте в това видео част от ползите, които известният Д-р Оз разглежда.

Антиоксиданти

Неизпеченото кафе е изключително богато на антиоксиданти. Един от тях както казахме е хлорогеновата киселина. Други антиоксиданти в него са полифенолите, представени от ферулиновата киселина. Всички те се отличават с мощтни антиоксидантни свойства.

Суровото кафе може да съперничи по съдържание на антиоксиданти, на боровинките и аронията, които ако не знаете са едни от най-богатите на антиоксиданти. Разбира се, при изпичането на кафето това богатство се унищожава. Затова зеленото кафе е много по-полезно от изпеченото. Всички антиоксиданти в неизпеченото кафе могат да съдействат за намаляване риска от някои болести причинени от свободните радикали.

Кофеин

Разбира се, суровото кафе съдържа и кофеин, като неговото количество е различно при различните сортове кафе. Ако приемате зелено кафе като добавка, добре е да спазвате посочените количества на прием. Суровото кафе е полезно и не предизвиква странични ефекти върху нервната система, но все пак, както всичко останало е полезно в умерени количества.

Какви ползи има приема на неизпечено кафе

При хипертония

Хипертонията или високото кръвно налягане се среща вече и при млади хора. Каквито и да са причините за това, трябва да знаете, че суровото кафе може да помогне. Според проведено в Япония изследване, кората приемащи неизпечено кафе поддържат по-ниско кръвно налягане, в сравнение с други, приемащи печено кафе. Интересното е, че това изследване доказва, че колкото повече сурово кафе се приема, толкова по-благотворно влияние има то върху кръвното налягане. И това се постига без неприятните странични ефекти, които лекарствата за сваляне на кръвно обикновено предизвикват.

За отслабване

Вече споменахме колко ефективно е зеленото кафе за отслабването. Тук е мястото да допълним някои неща. Непрекъснато се провеждат изследвания, които дават нова светлина върху ползата на суровото кафе за горенето на мазнините. Хлорогеновата киселина в него идеално се допълва с кофеина, като заедно работят за намаляване на теглото и то за кратко време. Разлика ще усетите още при първият прием на непеченото кафе.

Ще забележите, че апетита Ви значително намалява, а тялото Ви ще засили метаболизма си, за да може да обработва мазнините бързо. Това е много важно, тъй като бавния метаболизъм неминуемо води до качване на тегло. Но с помощта на суровото кафе, метаболизма Ви ще се забърза и свалянето на излишните килограми ще е лесно и бързо, и най-важното без странични ефекти.

zeleno kafe cena Цена на зелено кафе за отслабване и има ли странични ефекти

 

При диабет

Различните полезни съставки в суровото кафе могат да помогнат за нормализиране на увеличените нива на кръвната захар. Това твърдение е подкрепено със солидни изследвания и доказателства, според които неизпеченото кафе понижава нивата на инсулина и захарта при хората, страдащи от диабет. Причината за това е доказаната способност на хлорогеновата киселина, да влияе върху транспортирането на глюкозата в тялото.

Антиоксидантна защита

Както казахме, суровото кафе е пълно с антиоксиданти. Интересно е да се отбележи, че това кафе е по-силен антиоксидант дори от  червеното вино, какаото, зеления чай и различните плодове, и зеленчуци. За тези от Вас, които не знаят, антиоксидантите са такива вещества, които елиминират вредите от свободните радикали. Последните са главни причинители на повечето от известните до сега болести – дори раковите.

Цени на зеленото кафе

При нас можете да намерите зелено кафе на различни марки и цени. Марката Кlеissingеr например, предлага екстракт от това кафе - Green Coffee Bean, на цена 38 лева за 60 капсули. Това количество ще Ви стигне за 30 дни – достатъчно, за да изпитате невероятния му ефект!

Nаturе’s Воuntу е друга марка, която произвежда зелено кафе на капсули – Green Coffee Bean. Тук цената е 35 лева също за 60 капсули. И отново ще Ви стигнат за 30 дни.

Едно малко по-скъпо но наистина невероятно предложение, е това на марката Nаtrоl. Тук можете да намерите продукт със сурово кафе – Green Coffee Bean Fat Intercept, който е също така допълнен с малинови кетони. Цената е 41 лева, а количеството е 60 капсули за 30 дни.

Както виждате, цените са съвсем приемливи, като се има в предвид  славата и полезните качества на зеленото кафе! Ако все още не сте опитали, сега е момента да постигнете фигурата, за която сте мечтали и да подобрите здравето си!

logo fitneshrani1 300x60 Цена на зелено кафе за отслабване и има ли странични ефекти

Всички спомени продукти зелено кафе, можете да откриете в магазин FitnesHrani.com

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай