fitneshrani.com

За какво помага ZMA

Измежду хранителните  дефицити сред здравите  възрастни, най-често срещаната  е липсата на магнезий, особено при  жени и възрастни хора. И когато говорим за хора, които практикуват бодибилдинг ,  недостигът  на магнезий  се увеличава, защото при  тренировка се наблюдава  значителна загуба на този хранителен елемент.По време на интензивни тренировки, също така се изчерпват и   резервите  на цинк. Защо тези минерали са толкова важни?

zma produkti За какво помага ZMA

Цинк

Цинкът е от съществено значение за множество химични реакции в организма, включително и синтеза на протеини и клетъчна енергия. Имунната  система също зависи от цинка, както и способността на тялото  да регулира производството на тестостерон.Цинкът  осигурява защита  черния дроб, предпазва от  разширяването на простатната жлеза, и е от съществено значение за поддържане на здравето на репродуктивните органи.

Магнезий

Магнезият е от съществено значение за нормалната сърдечна функция, транспортирането на важни  неврохимикали, както и   за мускулната функция. Магнезия също така   регулира  настроението, и  баланса  на натрий и калий във  вашите клетки.Въпреки неговата  жизненоважна роля, редица научни изследвания доказват, че 74% от хората по света, приемат  По-малко от препоръчваната дневна доза от 400 милиграма (за мъжете).

ZMA

И точно затова, биват създадени добавките със ZMA. Те са изключително полезни и търсени, тъй като са в състояние  да действат  директно срещу тези недостатъци и да донесат  ползи по отношение на здравето и представянето, на хората занимаващи се със спорт. Какво представлява  ZMA? ZMA е комбинация от  цинк и магнезий, които както вече споменахме са жизненоважни минерали. Добавките със ZMA  могат да доведат до повишаване  нивата  на тестостерона. Ето защо, ZMA добавките се считат за естествени и безопасни  тестостерон бустери, насочени към повишаване на нивото на тестостерона, за насърчаване  изграждането на чиста мускулна маса.

ZMA  спомага за увеличаване на анаболните  хормони и силата,  на всеки който практикува някакъв спорт. Добавките със ZMA са най-добрата алтернатива на стероидите, и са предпочитано средство за увеличаването ма мускулната маса. Проучванията показват, че допълването на хранителния режим със  ZMA,  може да повиши нивата на тестостерон  до 30% .  Освен че повишава нивата на анаболните хормони, ZMA значително подобрява мускулната релаксация по време на сън, което може да допринесе за възстановяването на мускулната тъкан след тренировка.

Голям избор от ZMA може да разгледате тук 

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай