fitneshrani.com

Жен-шен или Panax Ginseng

Жен-шен

1. Какво представлява Жен-шен и какъв е неговият произход?

ginseng6462 Жен шен или Panax Ginseng

Жен Шен

Жен шен произлиза от семейство Аралиеви ( Araliaceae) -това е широко разпространено, многогодишно тревисто растение. Съществуват няколко вариации на жен-шена -американски , сибирски и корейски жен-шен.Известно е ,че китайците са използвали жен-шенa над 5,000 години, за лечение на редица заболявания. От растението се използва само корена,чийто приложение е изключително широкоспектърно.

2. Как действа Жен-шена и какви доказателства ни предоставят научните изследвания ?

Жен-шенът има няколко невероятни и мощни ефекта.

Доказано е : подобряване на настроението, увеличаване на издръжливостта и дава чувство за наситеност и жизненост на тези, които го съчетават с хранителен режим.

Също така ,той е бил използван като тоник, стимулант и регенератор в продължение на години. Научните изследвания свързани с него, са твърде ограничени.

Но проучванията, проведени в Ню Йорк- колежа по Mедицина ,разкриват че женшена може да се използва и като превантивна мярка срещу рака на гърдата. Известен е и със силно подмладяващите си свойства, които спомагат за изхвърлянето на токсичните вещества от тялото , които са главните причинители на стареенето.

Женшена помага не само в профилактиката на рака на гърдата, но и в борбата с многобройни видове рак, в това число: рак на устата, гърлото, черния дроб и рак на фаринкса. Установени са имуностимулиращо функции.

3. Кога се препоръчва приема на Жен-шен?

natures jenshen Жен шен или Panax Ginseng

Nature's Bounty Ginseng

При някои условия жен-шена се използва за лечение редица болести като : Алцхаймер, синдрома на хроничната умора, помага при възстановяване от обикновени настинки, диабет, стерилност при мъжете, стрес, грип, фибромиалгия, инфекция, атеросклероза и много други заболявания.
Културисти и атлети ползват жен-шен, като ценна добавка към своя режим ,поради редица причини. На първо място, жен-шена помага на организма да се адаптира по-лесно към високите нива на стрес.

Дава възможност за увеличаване на издръжливостта и подпомага възстановяването. Приема му се препоръчва при активно спортуващите хора, като средство за увеличаване на защитните сили ,за да се обезпечат нуждите на организма при психически и физически натоварвания.

4. Как се приема Жен-шена?Има ли някакви странични ефекти?

Обикновено експертите препоръчват 1-2 грама на ден. Взет в препоръчваните дози, не води до заболявания и странични ефекти, но въпреки това не се препоръчва за бременни или кърмещи жени и за хора с високо кръвно налягане.

Препоръчвани продукти Жен-Шен:

Nature’s Bounty Жен-Шен

Nautre’s Bounty Жен-Шен с Пчелно Млечице

NOW Panax Ginseng

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай