fitneshrani.com

Жожоба – всичко за растението

 

Какво е жожоба?

Жожоба (Simmodsia Chinensis) е   многогодишно вечнозелено растение, във вид на  дървесен храст, което расте на ръст до 15 фута.  Жожоба е растение с  плодове, което има дълги корени. В резултат на това, растението може да живее  и да отцелее в почти всякаква среда, но процъфтява в суха среда и умерен климат. Това растение  е произлязло  от Аризона, Южна Калифорния и Mексико.

maslko ot jojoba Жожоба   всичко за растението

Какво прави това чудно растение Жожоба ?

Жожоба е  растение, което  има дълга история на използване от традиционните индиански медицински системи. Индианските племена са приготвяли  масло от жожоба за лечение на малки рани и язви.

Жожоба  е  култивирано  с търговска цел в САЩ, тъй като в края на 1970 е доста популярно растение, защото е източник на високо качество за петрола.

Маслото от жожоба е светло-златисто на цвят, вискозно био-разграждащо се масло, което  прави   дълговерижни мастни киселини и мастни алкохоли с разклонения без странични вериги.

Маслото от жожоба се използва предимно в козметични продукти, тъй като има превъзходството  като козметично масло.
Козметичното масло от жожоба се използва като кожен мехлем и често се използва в продукти за коса. То помага  за подмладяването на  кожата и защитава  целостта на косата.Маслото е  безцветено, без мирис, с  консистенция като петролен восък естер.

jojoba2 Жожоба   всичко за растението

Други индустриални приложения за маслото от жожоба са свщи, перилни препарати, забавители на пожар и машинни  масла.

Храненето с  масло от жожоба е отлична алтернатива на наситени мазнини и растителни масла. Жожоба съдържа  дълговерижни мастни киселини, мастни алкохоли и киселини, които  не се усвояват по същия начин като други мазнини.

Изследвания направени върху  животни показват, че  жожоба е ефективна добавка за отслабване и намаляване общия прием на храна. Човешки  изследвания не са направени все още, но доказателствата предполагат, че биха могли да упражняват подобен апетито  подтискащ ефект.
Жожоба не е основна хранителна съставка и  няма никакви симптоми на дефицит в тялото. Препоръчителния дневен прием (ПДП) не е установен.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай