fitneshrani.com

Казеин

Казеин

kasein 300x300 Казеин

казеин

Много се е писало и говорило за протеина, като хранителна добавка. Факт е, че работи и то доста ефикасно, спрямо стимулиране на протеиновия синтез. С други думи, протеина помага на фитнес ентусиаста да увеличи мускулната си маса и подробност, като с това спомага и за горене на мазнините. Какво повече да искаме от това…

Съществуват много видове и марки протеини, както и много източници на протеини, но най-популярните са суроватъчен и казеин. Кой е по-добрият ли?

Труден въпрос. Всъщност, въпроса е лесен, но отговора е труден. Какво означава добър протеин? Кое е добър източник на протеин? Кое не е? Този с по-голямо съдържание на протеин, може би? Не е толкова просто…
Все едно да сравниш дизел кола и кола на бензин. С бензина вози по-бързо, но дизела е малко по-евтин. В крайна сметка резултатът е един и същ – стигате до крайната си точка.
Дориан Йейтс, преди време, защитаваше до толкова ефикасноста на казеиновия протеин, че дори пусна собствена марка суплементи с дизайнерски казеинов протеин, с бавно действие, като “фронтмен” на асортимента си.

Какво е казеин?

Казеина е млечен протеин и е главен виновник за 80% от протеинното съдържание на кравето мляко. Съдържа много аминокиселини, както суроватъчния протеин. Този набор от аминокиселини, който се съдържа в казеина, е почти изцяло от есенциални (които не се произвеждат от тялото в достатъчни количества) такива, а точно те подпомагат протеиновия синтез.
Когато се приеме, казеина става на бучки в стомаха, като по този начин забавя изпразването на стомаха, което пък от своя страна забавя скоростта, с която аминокиселините се абсорбират от кръвта. С други думи, казеина се храносмила по-бавно, като по този начин се забавя и горенето на аминокиселини. По този начин, протеиновият синтез се забавя съвсем малко, но се удължава като период на действие. С това, казеина става перфектният суплемент, който да приемете преди да си легнете или когато знаете, че дълъг период от време няма да можете да “презаредите” с протеин.

Както при суроватъчния протеин, и тук има разновидности. Често срещаните са млечния казеин и калциевият казеинат. Върхът в казеиновите разработки, обаче е мицеларният казеин.

При закупуване
Какъв казеин сте решили а си купите? Мицеларен, млечен или казиенат? Най-ефективен като действие е мицеларният, тъй като точно казеиновият мицел е виновник за този суплемент да става на бучка в стомаха, където да осигурява по-дълго зареждане на тялото с протеин.
Ако търсите бавeн протеин с високо качество и ефективност – мицеларният казеин е добър избор

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай