fitneshrani.com

Масло от вечерна иглика

Вечерна иглика  – малко известна но лекувита билка

Има много билки и растения, за които малко хора са чували, но които притежават изключителни лечебни качества. Това са дарове от природата, не много популярни, но използвани  от  хилядолетия за облекчаване и лекуване на редица заболявания. Такава билка е и вечерната иглика. Тя е наистина красиво диво растение с прекрасни слънчеви цветове! От семенана на това растение,  по специална технология се извлича лечебно  масло - уникално поради факта, че то е едно от малкото масла, който съдържат голямо количество гама-линоленова киселина – GLA.

primrose 0 Масло от вечерна иглика

Тази киселина както може би знаете, е богат източник на Омега-6 ненаситени мастни киселини, които са изключително необходими и незаменими  за здравето. Тези есенциални мастни киселини вземат активно участие във формирането на важни простагландини, които пък осигуряват   и поддържат жизненоважни функции в тялото. Гама-линоленовата киселина  се изработва в минимални количества в човешкия организъм, но  има голямо значение за здравето на човек, заради което е необходимо да се приема от външни източници – маслото от вечерна иглика е точно такъв източник.

Именно гама – линоленувата киселина  се съдържа във всеки орган и играе ключова роля за нормалното му функциониране. Освен това, оказва  успокояващо въздействие върху нервната система, забавя възпалителните процеси, подобрява състоянието на кожата при псориазис и екземи, поддържа работоспособността на сърдечно-съдовата, имунната и репродуктивната системи. Освен за здрава кожа, мастните киселини предпазват ноктите и косата от разслоение и чупливост.

Полезни свойства на маслото от вечерна иглика

Маслото от вечерна иглика се използва  за облекчаване на  симптомите  на ПМС-физически и физиологически му аспект.  Използването на масло от вечерна иглика допълнително спомага за намаляване на тежестта в корема, главоболието, чувствителността и болката в гърдите, предпазва от увеличаването на теглото, болката в гърба, повдигането и др. Също така лекува различни стомашно – чревни проблеми, уринарни  проблеми, различни  проблеми с кожата, като изсушаване, акне или лабиален херпес. Маслото от вечерна иглика намалява депресията, раздразнителността, агресивността, чувството на безпокойство и т.н.

Маслото от вечерна иглика се използва и за лекуване на  симптомите на редица кожни заболявания като екзема, атопичен дерматит и акне.  Дава ненадминати  резултати като подпомагащо лечение на болки в гърдите, ревматоиден артрит, диабетна периферна невропатия. Приемът на масло от вечерна иглика е не само разрешен, но и препоръчителен по време на бременност, защото оставя кожата стегната, повишава нейната еластичност, и влияе положително  върху връзките на малкия таз. Гама-линоленовата киселина, която маслото от вечерна иглика съдържа, спомага  за правилното развитие на главния мозък и нервната система на плода.

natures evening primrose oil 800x800 Масло от вечерна иглика

Кликнете на снимката за да купите Масло от вечерна иглика

Ако трябва да обобщим, можем да кажем че маслото от вечерна иглика може да се използва за лечение на следните  заболявания: хипертония;  стенокардия и  усложнения след инсулт или инфаркт;  хормонални проблеми както при мъжете, така и при жените;  увредено зрение, следствие от ретинопатия; заболявания на централната и периферната нервна система; възстановяване на организма след тежки инфекциозни заболявания и прекарани интоксикации;  лечение на незарастващи рани; болки с различен произход; подмладяване и бърза регенерация на кожата след диети за отслабване и пластични операции; облекчава неприятните симптоми при менопауза;

 

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай