fitneshrani.com

Какъв протеин да изберем?

Защо са важни протеините

Ако искате да сте успешен бодибилдър, задължително трябва да приемате протеинова добавка. Протеините са изключително важни за растежа на мускулите. Изградени са от аминокиселини, които заедно с тренировките гарантират мускулния растеж. Разбира се, протеините не са важни само за бодибилдинга. Те изпълняват и други важни функции в тялото, като стимулиране на имунната система, поддържане здравето на косата, кожата и ноктите и много други. Специалистите съветват, да приемате протеини чрез храната, но когато сте бодибилдър, това може да се превърне в предизвикателство. За да растат мускулите Ви трябва да се храните колкото се може повече. В много случаи е невъзможно да си приготвяте всяко протеиново ястие. Ето защо Ви е необходим протеин на прах.

Какъв протеин да избера?

Суроватъчен протеин

Този протеин е най-търсения и най-препоръчвания и това не е случайно. Той се отличава с пълен аминокиселинен профил и се усвоява много бързо. Всъщност той представлява  около  20% от общия млечен протеин. Съдържа смес от пептиди и цистеин. Този вид протеин можете да приемате по всяко време. Той ще Ви даде енергия и ще отключи анаболните процеси в тялото Ви. Суроватъчен протеин можете да намерите в различни разфасовки и на различни цени. По-малките разфасовки обикновено са 450-500 грама и са с цени от 30 до 45 лева. Можете да започнете с такава разфасовка, докато намерите подходящия за Вас протеин. Разбира се, по-големите разфасовки са по-доброто решение, ако искате да спестите някой лев. Можете да намерите разфасовки от 908 грама нагоре. Колкото по-голяма е разфасовката, толкова по-висока е цената.

Суроватъчен изолат и концентрат

Суроватъчния протеин изолат почти не съдържа лактоза и мазнини и е с изключително висока, дори най-високата протеинова концентрация от 90-95%. Суроватъчния протеин концентрат е с протеиново съдържание в рамките от 25-89%. По-голямата част от продуктите със суроватъчен протеин концентрат са с протеиново съдържание от приблизително 80%. Концентрата обаче включва мазнини и лактоза. По-съществена разлика между двата вида протеин е в цената. Продуктите със суроватъчен протеин изолат са по-скъпи.

Казеин

Казеиновият  протеин също като суроватъчния е с високо качество и много полезни функции, но с тази разлика, че се усвоява по-бавно. Този вид протеин съставлява приблизително 80% от общия млечен протеин. Също като суроватъчния има пълен аминокиселинен профил и съдържа смес от пептиди. Тъй като се усвоява бавно, казеина е отлично решение за прием вечер преди сън, за да се осигури протеиново захранване на тялото, докато е в покой. По този начин ще се избегнат катаболните процеси. Казеинов протеин също можете да намерите в различни разфасовки. Най-малките са от 450 до 908 грама и са на цени от 35 до 60 лева. По-големите разфасовки са от 908 грама нагоре. Цените варират в зависимост от марката. Трябва да знаете, че високата цена не винаги означава високо качество и обратното-ниската цена, не означава задължително ниско качество.

Соев протеин

Относно този протеин има много твърдение, както положителни, така и отрицателни. Но ако сте веган или имате непоносимост към лактозата това е вашият протеин. Той съдържа по-малко мазнини, за това е подходящ и са бодибилдъри, които са на диета. Соевия протеин също е пълноценен и може да Ви достави важните аминокиселини. Дава енергия, подпомага мускулния растеж и стимулира загубата на мазнини. Този протеин е по-евтин, което в никакъв случай не значи, че не е качествен. Можете да намерите разфасовки от 500-650 грама на цена от 24 лева. Разфасовките от 900 грама са на цени от 49 до 72 лева.

Протеинови матрици

Матричните продукти в повечето случаи съдържат комбинация от няколко вида протеини-обикновено суроватъчен, казеин, млечен или яйчен. Комбинациите могат да са различни, а ползите са много-осигуряване на всички важни аминокиселини, повече енергия и мускули. Протеиновите смеси обикновено са комбинация от няколко вида протеин,  като например  Можете да намерите матрични протеини в разфасовка от 500 грама на цена от 35-54 лева, разфасовка 908 грама на цена 44-50 лева.

Ако въпреки всичко, което сте прочели – се двуомите кой протеин да изберете, консултирайте се напълно безплатно със специалистите в онлайн магазин FitnesHrani.com, които ще Ви насочат към най-доброто за Вас. Кликнете на снимката по-долу.

logo fitneshrani 1024x207 Какъв протеин да изберем?

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласувания, средно: 3,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай