fitneshrani.com

Гинко Билоба

Какво е Гинко Билоба?

Гинко Билоба или накратко Гинко е едно от най-старите видове дървета растящи до днешни времена. Екстрактът от листата на гинко се използва като лекарство в Северна Америка, където това е едно от най-популярните билки, както и в много други страни по света. В традиционната китайска медицина се използват семената на дървото гинко.

ginko biloba Гинко Билоба

Листата на тази билка се смята, че съдържат съединения, които разреждат кръвта и помагат за подобряване на мускулния тонус в стените на кръвоносните съдове. Това може да увеличи притока на кръв.

Какви са положителните ефекти от Гинко Билоба?

Статистиката, събрана от изследванията показва, че гинко билоба е от полза също за сърцето и съдовата система . Тя помага на притока на кръв по-ефективно, така че повече кислород може да достига до жизненоважните вътрешни органи.
Тъй като загубата на паметта е много трагична последица от заболяването на Алцхаймер, полезно е да знаете, че гинко билобата има полза срещу тази болест. Подобряването на кръвообращението в мозъка може да помогне за по-дългосрочна памет, невротрансмитерите в мозъка и метаболитната ефективност.

Какви са опасенията за безопасността на Гинко Билоба?

Съставки в листата на гинко може да повлияят на съсирването на кръвта, така че не трябва да се използва екстракт от листа на гинко  билоба от хора с нарушения в кръвосъсирването. Хората с епилепсия (или някой с анамнеза за гърчове) трябва да избягват гинко, защото тя може да увеличи честотата на пристъпите.

Продукти от листа на Гинко Билоба могат да повлияят на нивата на кръвната захар, така че хората с диабет трябва да го използват само под медицински надзор и преди консултация с лекар.

Безопасността на гинко при бременни или кърмещи жени и деца не е известен.

Какви са страничните ефекти на Гинко?

Страничните ефекти от Гинко Билоба включват прекомерно кървене. Рядко са докладвани гърчове в хората, които използват листа или семена. Други странични ефекти включват проблеми с храносмилането, главоболие, алергични кожни реакции, или мускулна слабост.

Хората не трябва да консумират пресни семена гинко. Може да предизвикат диария, гадене, стомашно разстройство, повръщане илиалергични реакции на кожата.  Препоръчва се да се приема според указанията на етикета. Ако приемате някакви витамини или други добавки, те не си взаимодействат помежду си.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай