fitneshrani.com

Как да качим килограми – 6 съвета за слаби мъже

Слабите мъже винаги наддават по-трудно на тегло и по-трудно изграждат мускули, като това не се дължи на липсата на усилия или мотивация. Тялото им (или симатипът им) е това, което прави трудно да наддават на тегло.

Ако сте слаби и искате да знаете как да наддадете на тегло следвайте моите съвети по-долу, които ще Ви помогнат да постигнете тялото, което искате

skinny guy before afer pic Как да качим килограми   6 съвета за слаби мъже

Както виждате на снимката - няма невъзможни неща!

1. Направете си план

Да имате план Ви прави по-организирани и Ви мотивира. Понякога изграждането на мускулите може да е разочароващо, така че ще Ви трябва време и енергия, за да свикнете. Опитайте се да си поставите реалистични цели, които са постижими и когато сте стигнали до някоя, преминете към следващата. Ще имате нужда от график за тренировки, за различните храни, които ще ядете и за времето. Може да се окаже полезно да подготвите предварително всичките си хранения за деня, и не забравяйте да вземете храната със себе си, защото иначе е твърде лесно да пропуснете хранене.

2. Яжте повече и често

За да наддадете на тегло, трябва да ядете повече,  за да увеличите дневния Ви калориен прием. Препоръчителният такъв се изчислява, като умножите Вашето общо телесно тегло по 20, например ако тежите 135 килограма, което трябва да се стремите към 2700 калории на ден. Но, ако имате физическа работа или правите много физически упражнения всеки ден, Вие ще трябва да увеличите тази сума леко. Стремете се да ядете малко храна пълна с протеини и калории на всеки 3 часа, а не три големи хранения на ден, като това ще Ви гарантира, че тялото Ви постоянно се подхранва.

3. Концентрирайте се върху богати на калории храни

Ако ядете големи количества храна, която е с ниско калорично съдържание, Вие просто ще се тъпчете и няма да можете да отговорите на нужното Ви дневно количество калории. Опитвайте и правете избори  за храната, която консумирате, например макаронените изделия имат по-високо съдържание на калории, отколкото оризът; пийте пълномаслено мляко, а не обезмаслено; яжте много ядки като например фъстъци за закуски и употребявайте зехтин вместо олио.
4. Кратки интензивни тренировки

С всички тези допълнителни калории Вие не искате да се превърнете от кльощави в дебели, а просто от кльощави в мускулести, затова се концентрирайте върху изграждането на мускулите през кратки интервали с толкова повече тежести, с колкото можете да се справите; използвайте свободните тежести, когато е възможно и правете комбинирани упражнения , които ще развиват повече от един мускул в даден момент. Не се изкушавайте да правите твърде много кардио упражнения, тъй като това ще  изгори тези допълнителни калории твърде бързо.

5. Успокойте се! Рехидратирайте!
Много е важно също да получавате повече почивка между тренировките; това ще даде възможност на мускулите да се поправят и възстановят. Така че, опитайте се да си лягате рано и да устоите на изкушението да консумирате прекалено много алкохол, тъй като това ще окаже отрицателно влияние върху прогреса Ви. Вашите мускули се нуждаят от много вода, за да функционират ефективно, така че опитвайте да се рехидратирате след всяка тренировка.

6. Проследяване на напредъка

Лесно е да изгубите следите от напредъка Ви, затова защо не си направите няколко снимки в началото на тренировките Ви, както и на всеки две седмици след това, като по този начин можете да видите истината; понякога, когато просто се погледнете в огледалото Вие не забелязвате промяната. Претегляйте се всеки ден, водете документация и това ще Ви помогне за Вашата мотивация и Вашето увеличение ще бъде записано, за да го видите

Заключение

Не винаги е лесно за един слаб човек да изгради мускулна маса и да получи телесната форма, която желае. Дълъг процес е да се премине от слаб до мускулест, но ползите далеч надхвърлят упоритата работа и усилия.

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай