fitneshrani.com

Синьо-зелените водорасли АФА

Синьо-зелените водорасли  АФА са  най-полезната от “зелените храни”. Те  се усвояват  чудесно от човешкия организъм и са богат  естествен източник на минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, хлорофил, бетакаротин, витамини и др. Дори минимални  количества АФА, прибавяни към  вашата диета, имат голям благотворен ефект върху здравето. Хора от целия свят редовно го включват в хранителния си режим, за да си набавят онова, което обикновеното хранене не може да.

algae Синьо зелените водорасли АФА

Защо водораслите АФА са толкова полезни?

Водите на Кламатското езеро, от където се добиват тези водорасли, произлизат   от геотермални и вулканични източници. По тази причина, водораслите  АФА са много богати на  полезни минерали като  калций, хром, кобалт, мед, желязо, магнезий, манган, калий, бор, фосфор, селен, натрий, сяра, титан, ванадий, цинк и др.По това съдържание, АФА превъзхождат другите видове водорасли. Също така, АФА почти не съдържа йод и е безопасно за щитовидната жлеза.

Синьо-зелените водорасли АФА, се отличават с много високо  белтъчно съдържание.Те съдържат  60% протеини (няколко пъти повече от месото, яйцата и соята). Освен това, трябва да знаете че водорасловите протеини са почти 100% усвоими и не натоварват храносмилането. Те представляват  естествена комбинация от  витамини, минерали и други полезни съставки. Аминокиселинният им профил е идентичен с този на човешкото тяло.

АФА може да Ви доставят голямо количество  бета-каротин, от който в тялото Ви се образува витамин А. Опасността от рак намалява значително при хората, чиято храна съдържа повече бета-каротин, тъй като той е мощен антиоксидант и имуностимулатор. АФА водораслите са първенци  сред всички храни по съдържание на витамин В12. Тези водорасли съдържат  почти 20 пъти повече витамин В12, отколкото в коя да е друга храна. Затова ако приемате водораслите  АФА, можете да бъдете спокойни, че няма да заболеете от  анемия.

Уникален факт по отношение на синьо-зелените водорасли АФА е, че те  са най-богатият известен източник на желязо в органична форма, т.е. отлично усвоимо. В това отношение те многократно превъзхождат месото. Ето защо, АФА повлиява удивително бързо различни недоимъчни анемии.  АФА  водораслите също така се е изключително богати  на хлорофил, който е мощен биостимулатор и участва в кръвотворенето. Той  се нарича “зелената кръв на планетата”, защото много си прилича с хемоглобина, с тази разлика  че хлорофилът съдържа магнезий, а хемоглобинът  - желязо.

Лечебни качества на синьо-зелените водорасли АФА

АФА водораслите се отличават с уникално съдържание на ензими, витамини, ко-фактори и други биологично активни вещества,  като различни фикопигменти, естествени антиоксиданти и много други. Това ги прави изключително  радиопротективни (предпазващи от радиация) и антиканцерогенни (предпазващи от рак и неговите рецидиви) свойства. Благодарение на тях могат да бъдат защитени хора, работещи в радиоактивна среда, родените след катастрофата в Чернобил, пациенти на лъчелечение и др.

now foods blue green algae  Синьо зелените водорасли АФА

Кликнете на снимката за да купите синьо-зелени водорасли

АФА водораслите повишават  с 40% способността на Т-лимфоцитите (клетките-убийци от имунната система) да унищожават раковите клетки и микробите. Водораслите също така съдействат за производството на  антитела. Водораслите АФА  влияят положително върху обмяната на веществата и функционирането  на всички органи и системи. АФА са уникални и по отношение на  благотворното им въздействие върху нервната система, мозъка и психиката. Те спомагат за преодоляване на депресията, подобряване на яснотата, концентрацията и издръжливостта на ума.

Има също така научно подплатени твърдения, според които синьо-зелените водорасли АФА оказват изключително благоприятно влияние,  и даже обратно развитие при болест на Алцхаймер, множествена склероза, епилепсия, депресии, психози и неврози, невро-психично изоставане, детска церебрална парализа и т.н. Това се дължи не само на факта, че АФА са  ценна клетъчна храна, но и на голямото съдържание на невропептидни прекурсори – пептиди с жизненоважно значение за мозъка.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 3,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай