fitneshrani.com

Витамини за здрави нокти

Кои витамини са необходими за здрави нокти?

Здравите  нокти отразяват здравото  тяло. Ако ноктите ви са с  естествен блясък, силни и без ръбове или други недостатъци, това е знак, че вашата диета  Ви  осигурява хранителните вещества, необходими за да поддържате ноктите в оптимална форма. Ако ноктите ви са чупливи, сухи , слаби, това е знак, че основните витамини може да липсват от вашата диета и хранителен режим. Защото нашето здраве е отразено от  вътре навън. Всяка балансирана диета, която се фокусира върху хранителни вещества, които обогатяват ноктите е важен ключ, позволявайки на пръстите на ръцете и краката ни, за да изглежда толкова красиви, коклкото самите нас.

zdravi nokti Витамини за здрави нокти

От какво се нуждаят нашите нокти за да са здрави

Ноктите са съставени от кератин, същият протеин, открит в косата и кожата. Ноктите се нуждаят не само този протеин, но и от  ключови витамини като В-комплекс, C, A, E ,D, калций, цинк, йод и желязо. Когато ноктите ни не получават достатъчно от тези витамини, или в случаите, когато нашето тяло не може да ги абсорбира правилно поради заболяване, стрес или други фактори, те ще станат  чупливи, сухи и слаби.

 Симптомите на витаминен  дефицит

Нокти, които са сухи – са склонни да се чупят по-лесно. Това може да бъде симптом на дефицит на витамин С, D и биотин. Слабите нокти са сигнал за ниско съдържание на витамин B, силиций, цинк, желязо, мед, йод или селен. Когато ноктите са чупливи, това също е знак, че има липса на витамини, както и протеини. Ако установите, че сте предразположени към гъбички под ноктите, това може да се дължи на липсата на бактерии във вашата система, нещо често срещано явление, ако приемате антибиотици на регулярна основа. B витамини и ацидофилус може да помогнат  за справяне с проблема. Хората, които страдат от недостиг на  витамин А, съответно и не  абсорбират протеина ефективно. Когато тялото е с ниско съдържание на витамин Д, ноктите стават изложени  на риск, и стават меки и слаби.

 Храни, богати на витамини, полезни за вашите нокти

Ако вашата диета е изпълнена  с  не здравословни храни, ноктите също ще  бъдат поразени. Балансираното  хранене, пълно  с плодове и зеленчуци, заедно с пълнозърнести храни, яйца от свободни кокошки, риба, семена и ядки е отличен начин да се гарантира, че ноктите ви ще получат всички  хранителни вещества, от  които се нуждаят. Тези храни съдържат витамини, които помагат в  поддържането на ноктите, както и кожичките около тях. Освен това, минимум  осем чаши вода на ден ще помогнат  за премахване на токсините в организма, което позволява на хранителни вещества, за  се   усвоят по-ефективно.

Специфични плодове и зеленчуци за нокти

Авокадо, ябълки, грозде, аспержи, краставици, чесън, зелените листни зеленчуци, целина, лук и сладки картофи, са сред храните, които ще повлияят за структурата на вашите здрави нокти.

vitamini za nokti Витамини за здрави нокти

Кликнете на снимката за да купите витамини за нокти

Витамини за нокти като хранителна добавка

Ако смятате, че трябва да допълните вашата  диета  с допълнителни витамини, потърсете добри  мултивитамини, които съдържат  основните хранителни вещества за здравето на ноктите. Има и формули на пазара, които са специално разработени за подхранване на ноктите. Те са специално създадени, за да осигурят правилните пропорции на всеки витамин, за да получите  оптимални резултати.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласувания, средно: 3,67 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай